Samsun’un 17 İlçe Tapu Müdürlüklerine İSO 9001 Kalite Belgesi

Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban, “Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi kapsamında, Samsun Tapu ve Kadastro Müdürlüğü ile İlkadım, Atakum, Canik, Bafra, Kavak, 19 Mayıs, Tekkeköy, Ladik, Havza, Vezirköprü ve Çarşamba Tapu Müdürlüklerinden sonra Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Salıpazarı, Terme ve Yakakent Tapu Müdürlükleri de ISO EN 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgelerini aldıklarını söyledi.

Samsun’un 17 İlçe Tapu Müdürlüklerine İSO 9001 Kalite Belgesi
Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürü Hasan Özalban, İl Koordinasyon Kurulu toplantısında kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Bölge Müdürü Özalban, “Samsun ve ilçelerinde toplan bin 295 birimden bin 291 birimin kadastrosu yapılarak, ilimizdeki kadastro çalışmaları yüzde 99.7 oranında tamamlanmıştır. Samsun Kadastro Müdürlüğü yetki alanındaki bir birim, Çarşamba ilçesindeki Köroğlu Köyü halkın kadastro istememesinden dolayı sorunlu birim olarak kalmıştır. Havza ilçesindeki Boyalı, Çelikalan ve Çiftlikköy birimleri Samsun 19. Grup Sayısal Kadastral Harita Yapım işi çalışmaları devam etmektedir. Bunların ihale bedeli 422 bin 977 TL olup, nakdi ve fiziki gerçekleşme oranı yüzde 30’dur. Ayrıca, müdürlük imkanlarıyla 2 birimde Terme ilçesi, Aybeder ve Meşeyazı tescil harici bırakılan yerlerin sayısal kadastral harita yapım işi kesin askı ilanında bulunmakta olup, Ladik ilçesi 3 birimde Tüfekçidere, Bahşi ve Saray tescil harici bırakılan alanlarda sayısal kadastral harita yapım işi çalışmaları yapılmaktadır” dedi.

2/B KADASTROSU ÇALIŞMALARI
Samsun ve ilçelerinde 172 birim 25 bin 519 parsel 9 bin 777,19 hektarlık alanda ihaleli 2/B kadastrosu yapıldığını belirten Özalban, “Müdürlük imkanları ile Samsun’un Atakum, Canik, Salıpazarı, Terme, Tekkeköy, Alaçam ve Vezirköprü ilçeleri 24 birim 3 bin 9 parsel, 856,14 hektarlık alanda 2/B kadastro çalışmaları tamamlanmış olup, tüm 2/B parselleri Milli Emlak Müdürlüğüne devredilmiştir. Ayrıca Samsun’da 82 birim 12 bin 454 parsel ve 5 bin 390,25 hektarlık alanda 3402 sayılı kanunun ek 4. maddesi gereğince güncelleme çalışmaları yapılmış olup, Vezirköprü ilçesi Karabük, Güldere, Kabalı, Çeltek köyü ve Terme ilçesi Sakarlı Beldesi Cumhuriyet Mahallesi 5 birim 93 adet 67,75 hektarlık 2/B parselinin güncelleme çalışmaları devam etmektedir. Vezirköprü ilçesi Çeelan ve İmircik Köyleri 28 parsel ve 364 hektarlık alanında güncellemesi çalışma programına alınmış olup, en kıza zamanda başlanacaktır” diye konuştu.

SÜREKLİ KURUMSAL GELİŞİM PROJESİ
Tapu ve Kadastro Samsun Bölge Müdürlüğü’nün ve 17 ilçesinin Kalite Yönetim Sistemi bilgesi aldığını ifade eden Özalban, “Kurumumuz bünyesinde Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi kapsamında, Samsun Kadastro Müdürlüğü ve İlkadım, Atakum, Canik, Bafra, Kavak, 19 Mayıs, Tekkeköy, Ladik, Havza, Vezirköprü ve Çarşamba Tapu Müdürlüklerinden sonra Alaçam, Asarcık, Ayvacık, Salıpazarı, Terme ve Yakakent Tapu Müdürlükleri de 21 Mayıs 2013 tarihi itibariyle ISO EN 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgelerini almış olup, Samsun’da belgelendirilmemiş müdürlüğümüz kalmamıştır. Sürekli Kurumsal Gelişim Projesi ile müşteri memnuniyetini ön planda tutan, kaliteli ve hızlı hizmet anlayışının kurumsal yapıya eklenerek sürekliliğin sağlanması hedeflenmiştir” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA