Mhp’li Köse’den Çözüm Süreci Tepkisi

MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, çözüm süreci içerisinde terör örgütünün son dönemlerde gerçekleştirdiği faaliyetleri eleştirdi.

Mhp’li Köse’den Çözüm Süreci Tepkisi
MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, düzenlediği basın toplantısıyla çözüm süreci içerisinde terör örgütünün son dönemlerde gerçekleştirdiği faaliyetler ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik söylemlerini eleştirdi.

MHP’ni köklü bir parti olduğunun altını çizerek sözlerine başlayan MHP İl Başkanı Köse, “MHP Türk Milleti’nin geleceğinin en iyi noktada olması için çalışan Türk Milliyetçilerinin oluşturduğu bir partidir. MHP’den ve onun faaliyetlerinden rahatsız olanlar Türk Milletine düşman olan, Türk kelimesinden rahatsız olanlardır. MHP her zaman Türk Milletinin değerlerini en üst seviyede tutmak amacıyla her türlü mücadeleyi verecek Türk milletinin birlik ve beraberliğini her zaman en önde en öncelikli gündem konusu olarak yapacaktır bundan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Hüseyin Çelik ve onu gibiler Sayın Genel Başkanımıza duydukları rahatsızlıklar nedeniyle saldırmaktadırlar. Böyle bir kişiliğin Genel Başkanımıza sevgiyle yaklaşmasını elbette beklemiyoruz ama bu kişinin MHP’ye ve Genel başkanımıza bu şekilde ağır cümleler kullanmasını nefretle kınıyoruz” dedi.

Terör örgütünün son dönemdeki faaliyetlerini de sert bir dille eleştiren Köse, Van’ın Gevaş ilçesinde son bir hafta içinde çekilen bir fotoğrafı göstererek, bununla ilgili açıklama yapılmasını istedi. Köse, “Bırakın açıklamayı işlem bile yürütmediler. Fotoğrafta Van Milletvekili, Van Belediye Başkanı, Van’ın birçok ileri gelen kişileri var ve de bunların yanında silahlı PKK militanları var. Elerinde uzun namlulu silahlar, bellerinde bombalar. Nerede devlet, nerede askerimiz, nerede polisimiz. Hani militanlar yurt dışına çıkmıştı. PKK militanlarının sadece yüzde 15’inin yurtdışına çıktığını geri kalanının ülke içinde olduğunu itiraf ettiler. Peki PKK militanları dağlarda polisimiz ve askerimiz nerede. Asker ve polisimizi kışlaya hapsettiler. PKK militanları Güney Doğu’da ellerini kollarını sallayarak rahatça gezebiliyorlar. Artık neredeyse şehirlerde uzun namlulu silahlarla gezmeye başlayacaklar. Hükümet Güney Doğuyu tamamen PKK’ya teslim etti. Teslim olduğu yetmedi ve PKK’nın güçlenmesini gizli olarak teşvik etmekte. PKK’ya katılımın son dönemlerde aşırı derecede arttığını değişik kaynaklar belirtmekte. PKK güneydoğuda AKP eliyle güçlendi” diye konuştu.

Kaynak: İHA