Manisa'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nin Temeli Atıldı

Manisa'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nin temelleri düzenlenen törenle atıldı.

Manisa'da 112 Acil Çağrı Merkezi'nin Temeli Atıldı
Törene Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, AK Parti Manisa Milletvekilleri Muzaffer Yurttaş ve Hüseyin Tanrıverdi, Manisa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin ve daire müdürleri katıldı.

Güzel Yurt Mahallesi İngolstadt Bulvarı üzerinde bulunan Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü Çalışanları Vakfı'na ait arazi üzerinde inşaa edilecek 112 Acil Çağrı Merkezi'nin açılışında bilgi veren Manisa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, "Acil Çağrı Merkezimiz Bina bodrum zemin ve 2 normal kattan olmak üzere toplam 4 kattan oluşmaktadır. Toplam inşat alanı 3 bin 78 metre kare 7 24 saat esassına göre çalışacak 112 acil çağrı merkezi 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu'yla da kurulacak olan Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına bağlı bir müdürlük olarak görev yapacak." şeklide konuştu.

Aytekin'in ardından konuşan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ise, "Avrupa Birliği'nin müttesebatının bizim sistemimize adapte edildiğinde böyle bir ihtiyaç çıkmış. Böyle bir ihtiyacı biz aslıda daha öncesinde yaşıyorduk. Herhangi bir çağrının nereye yapılacağına ilişkin tereddütlerle kaybedilen zamanları, bunun kurumlar arası diyalogla birinden diğerine haber iletilme esnasında ortaya çıkan sorunları çok yaşadım. Bu müessese ve buna benzer müesseselerin model uygulamalarını Antalya'da yapılan çalışma ve tesislerde görme imkanım oldu. Buradaki uygulamalarını da gördüm. Herhangi bir çağrının polisi mi ilgilendirdiği itfaiyeyi mi ilgilendirdiği o an aranan kişinin insiyatifinde olmaksızın bütün hepsinin konunun niteliğine göre hepsinin bir anda harekete geçirilebileceği ortak komuta olması nedeniyle krize müdahalenin en etkili yöntemlerinden biri. Pilot uygulamalarında başarılar alındı. Ülkemiz içerisinde sistem olarak girecek. Dilerim bu çalışma kültürü diğer kamu kurum hizmeti modellerinde de örnek olur. İnşallah her alanda bu görev paylaşımı olur." şeklinde kaydetti.

Toplamda 3 milyon 111 bin liraya mal olacak 112 Acil Çağrı Merkezi projesi tamamlandığında Manisa'da 155 Polis İmdat, 110 İtfaiye ve 154 Trafik gibi acil servisler tek bir merkezden ve tek bir numaradan yönetilecek. Proje Türkiye'de ilk olarak Antalya ve Isparta'da pilot olarak uygulandı ve 27 ilin daha dahil edilmesiyle 2. etaba geçildi.
Kaynak: İHA