Kenya'da Kaçırılan 2 İspanyol 21 Ay Sonra Serbest Bırakıldı

Somalili Eş-şebab örgütü tarafından Kenya'da kaçırılan Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü mensubu iki İspanyol'un serbest bırakıldığı bildirildi.

İspanyol hükümeti henüz resmi olarak açıklama yapmasa da diplomatik kaynaklara dayandırılarak İspanyol haber ajanslarına yansıyan bilgilere göre, Ekim 2011'de Kenya'da kaçırılan Blanca Thiebaut ve Montserrat Serra 21 ay sonra serbest bırakıldı.

Tarım mühendisi 30 yaşındaki Blanca ve 40 yaşındaki Katalanca öğretmeni Montserrat, MSF'ye bağlı olarak Kenya'nın sınırdaki Dadaab yerleşim bölgesindeki bir mülteci kampındaki hastanenin inşaasına yardım için çalıştıkları sırada, 13 Ekim 2011 tarihinde kaçırılmıştı.

Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü üyesi İspanyolların, Somali'den Cibuti'ye getirildiği, buradan da uçakla İspanya'ya doğru hareket ettikleri belirtildi.

Blanca ve Montserrat yaklaşık 650 gün ile en uzun süre rehin tutulup serbest bırakılan İspanyol vatandaşları olurken, 1996 yılında ETA tarafından kaçırılan devlet memuru Ortega Lara 532 gün rehin tutulmuştu.

Kaynak: AA