Biçer: 'yasa Değişikliği Tbmm'ye İade Edilsin'

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, Cumhurbaşkanlığı‘na sunulan ve TMMOB ile bağlı odalarını etkisizleştirmeye yönelik Yasa Değişikliğinin TBMM‘ye iade edilmesini istedi.

Biçer: 'yasa Değişikliği Tbmm'ye İade Edilsin'
Biçer, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Hükümetinin Mecliste gece yarısı operasyonu ile yaptığı İmar Kanunu’ndaki değişikliğin hukuksuz ve keyfi olduğunu savunarak, “Kabul edilen Torba Yasası kapsamında İmar Kanunu’nda yapılan değişiklikle, ülke kaynaklarının talanına karşı çıkan TMMOB ve bağlı olduğu odaların işlevsizleştirmek, odaların üyeleriyle ilişkisini zayıflatmak ve giderek ortadan kaldırmak, odaların gelirlerine el koymak, kamusal-toplumsal kaynak ve varlıkların talanını iktidarın elinde merkezleştirerek piyasaya açmak, metalaştırmak, kentsel dönüşüm, kentsel rant programlarının önündeki bilimsel, teknik, mesleki denetimi ve toplumcu engelleri ortadan kaldırılmak istenmektedir. Bu yasa değişikliği birçok şehirde mimar, mühendis ve şehir plancıları tarafından protesto edilmiştir. Kamuoyunun tepkisine neden olan bu yasa değişikliği, Cumhurbaşkanı tarafından TBMM’ye iade edilmelidir” diye konuştu.

TMMOB Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Şahin ise yapılan bu yasa değişikliğine tepkisini göstererek “Biz TMMOB’yi kimseye yedirmeyiz. Bu konu ile ilgili Cumhurbaşkanı’ndan randevu talep ettik ancak hala bir yanıt gelmedi. Sonuna kadar TMMOB’un arkasındayız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA