Erdoğan, Ak Parti Ankara İl Başkanlığı’nın İftar Yemeğine Katıldı…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütçenin 4 milyar TL artı verdiğini söyleyerek, “Turizm çöktü” iddialarına cevap verdi.

Erdoğan, “Yahu ne çöktü be? Şuanda, 5. ay sonu itibariyle turizmde gelirimiz bir önceki yıla göre yüzde 18.5 artmıştır. Fakat Türkiye’de ekonomik havayı bulandırmak için işte bu yollara tevessül ediyorlar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Burada bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde Milli Şef olarak bilinen İsmet İnönü’ye yüklendi. Sandık’tan Hitler yönetimi gibi bir yönetim çıkabileceği şeklinde eleştiriler olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Türkiye’de 1946 yılına kadar sandık yoktu. Ama ülke Führer değil de, Milli Şef olan birisi tarafından yönetiliyordu. 1950'deki temiz seçimlerden bugüne kadar da Türkiye hiçbir sandıktan Hitlervari bir yönetim çıkarma riskini yaşamamıştır. Asla da yaşamaz. ‘Sandıktan Hitler çıkabilir’ diyerek sandığı sorgulamak, bunu gündeme taşımak, gündemde tutmak demokrasiye yönelik hasmane bir tutumdan, art niyetten başka bir şey değildir” diye konuştu.

“Bugünler de yavaştan yavaşa, sandık sonuçlarına ilişkin tartışmalar da başladı” diyen Başbakan Erdoğan, “Eskiden seçim sandıkları açılınca, yenilenler ‘hile var’ diyerek ortalığı velveleye verirlerdi. Şuanda seçime 8 ay varken yenileceğini anlayanlar çok erken şekilde yaygara koparmaya başladılar. Daha ortada sandık yok, sonuç yok. Ne diyorlar şimdi ‘seçimde hile var’. Ortaya dökülmeye başladılar” dedi.

Bir gencin ‘Oruç tutmadığım için bana saldırdılar’ diyerek karakola şikayete gittiğini belirten Erdoğan, polisin ise “Kardeş Ramazan yarın başlıyor. Buyur bir çayımızı iç” diyerek şikayetçiyi geri gönderdiğini anlattı. Erdoğan, “Biz de şimdi seçime 8 ay kala ‘sandıkta hile var’ diye dereyi görmeden paçaları sıvayan oldu. Bizim de onlara söyleyeceğimiz şu, 8 ay kala bahane üreteceğinize, şimdiden yenilginize gerekçe üreteceğinize gidin ve çalışın” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, ayrıca İsmet İnönü ile ilgili anlatılan bir olayı da anlattı. Erdoğan şöyle konuştu:
"Bunların Milli Şefi’ne bir gün demişler ki, ‘paşa hiç Allah demiyorsun, bu millet ise Allah’ı sever. Bir Allah deyiver’. Cevabı hazır; ‘az önce dedim ya ya’, diyor. ‘Ne dediniz’ diyorlar, ‘Allahısmarladık dedim’ diyor. Tablo bu. Biz AK Parti teşkilatı olarak kurulduğumuz andan itibaren sadece çalışarak bugünlere ulaştık. Biz halkımızı seviyoruz, halkımızı kucaklıyoruz, ayrım yapmaksızın kucaklıyoruz.”

“İSTEMİYORSANIZ KULLANMAYIN O KÖPRÜLERİ, SANDALLA GİDİP GELİN”
Başbakan Erdoğan, İstanbul’a yapılacak olan 3. köprüye yönelik eleştirilere de sert cevap verdi. Bazı kesimlerin 3. köprünün yapılmaması için elinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Erdoğan, “Bizim onları dinleyecek halimiz de yok. Tabi biz 3. köprüyü de yapacağız” dedi.

Macaristan’daki Budapeşte şehrinin ortasından geçen Tuna Nehri üzerinde 8 tane köprü bulunduğunu belirten Erdoğan, 3. köprüye karşı çıkanlar için “Bunlar dünyadan bir haberler” dedi.

3. köprü ile birlikte 2 tane de boğazın altından geçen bir raylı sistem yaptıklarını, 29 Ekim’de bu raylı sistemin açılışını yapacaklarını ifade eden Erdoğan, “2015’te de çift tüp, yine denizin altından otomobillerin gidip geldiği, onu yapıyoruz. 2015’te de onu açacağız. Bizim yaptıklarımıza, ulaştıklarımıza bunların hayalleri bile ulaşamaz, bizim farkımız bu” şeklinde konuştu.

“Şimdi ben tabi Kanal İstanbul diyorum, adamın havsalası almıyor, almaz” diyen Erdoğan, “İlk söyledikleri şey ‘nasıl yapacaksınız?’ Yahu yapacağız merak etme. Yaptığımızda da bunu göreceksin, yeter ki sabırlı ol” dedi.

3. köprüye karşı çıkanların 1. köprüye ve 2. köprüye de karşı çıktıklarını, fakat yapıldıktan sonra bu köprüleri kullandıklarını söyleyen Erdoğan, “Ee hadi kullanmayın o köprüleri, sandalla gidip gelin. Siz köprüleri istemiyordunuz onunla gidip gelebilirsiniz” diyerek tepki gösterdi.

“TURİZM GELİRLERİ YÜZDE 18.5 ARTTI”
Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik durumuna da dikkat çekti. "Dünya küresel finans krizi karşısında çok zor bir dönemden geçerken Türkiye ekonomisi başarılarına yeni başarılar ekliyor” diyen Erdoğan, “İşte Maliye Bakanım basın toplantısını yaptı. Ve gördüğünüz gibi bütçemiz hamd olsun, artı verdi. Yaklaşık 4 milyar TL artı verdi” dedi.

Erdoğan, “Ekonomide kaydettiğimiz başarının yanında demokratikleşme adımlarımız hız kesmeden devam ediyor” diyerek, “Turizm çöktü” yönünde koparılan yaygaraya da tepki gösterdi. 5. ay sonu itibariyle turizm gelirinin yüzde 18.5 oranında arttığını söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:
“Yahu ne çöktü be. Şuanda, 5. ay sonu itibariyle turizmde gelirimiz bir önceki yıla göre yüzde 18.5 artmıştır. Fakat Türkiye’de ekonomik havayı bulandırmak için işte bu yollara tevessül ediyorlar. Tabi buna dünya da destek veriyor. Batı buna destek veriyor. Çünkü güçlü bir Türkiye istemiyorlar. Ekonomik yönden kalkınmış bir Türkiye istemiyorlar ama el ele vereceğiz, milletimle birlikte el ele vereceğiz, ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkaracağız.”

“HEDEF AK PARTİ DEĞİL, HEDEF TÜRKİYE’DİR”
Başbakan Erdoğan, “Çözüm süreci bütün sabotajlara, bütün tahriklere rağmen kararlılıkla ilerliyor, umutla yol alıyor” diyerek, Türkiye’yi hedef alan iç ve dış saldırılara tek yürek olunacağını söyledi.

Seçimlere 8 ay kaldığını ve bu 8 ayda çok çalışacaklarını, kapı kapı dolaşacaklarını ifade eden Erdoğan, “Bildiklerimizi bilmeyenlere anlatacaksınız” dedi.

Gezi Parkı olaylarına gönderme yapan Erdoğan, “Tarihimizin en başarılı Mayıs ayını yaşarken, ekonomide, diplomaside, çözüm sürecinde sevindirici neticeler alınırken, Türkiye’de oynanmaya başlayan oyun asla ve asla tesadüf değildir. Onların bir tuzağı varsa, Allah’ın da bir tuzağı var, milletin de bir tuzağı var” diye konuştu.

“Biz onların bizi çekmek istedikleri tuzaklara asla düşmeyecek, onların oyunlarına gelmeyeceğiz” diyen Erdoğan, “Sosyal medyalarıyla, arkalarına aldıkları başka güçlerle onlar bize saldıracak ama biz de bu saldırılara karşı mertçe dayanacağız” dedi.

Bu tuzakların ilk defa kurulmadığına dikkat çeken Erdoğan, “3 Kasım’dan bugüne kadar çeşitli şekillerde bu tuzakları kurdular, bizi bu tuzaklara çekmek istediler. Ne aldanan olduk, ne aldatan olduk. Bu tuzakları da aynı şekilde gençliğimizle, kadın teşkilatımızla, ana kademeyle evelallah aştık, yıktık” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye içindeki ve bölgesindeki olayları kastederek, “Şunu herkes bilsin hedef AK Parti değildir, hedef Türkiye’dir, hedef demokrasidir, hedef milletin bizatihi kendisidir” dedi.

Onlar kutuplaştırıcı olacak, biz kucaklayıcı olacağız” diyen Erdoğan, “Onlar ayırmak için mücadele verecek, biz birlik için beraberlik için, kardeşlik için mücadele vereceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA