Eğitim Gönüllülerinden, Öğrenciler İçin Tercih Seferberliği

DENİZLİ - Denizli Eğitim Gönüllüleri Derneği ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hayata geçirilen "Eğitim seferberliği" projesiyle gönüllü öğretmenler, öğrencilerin üniversite tercihlerinde ücretsiz yardımda bulunuyor. Bugün itibariyle tercih danışmanlığı merkezlerinde 3 bin öğrencinin tercih yaptığı, bu sayının 5 binin üzerine çıkmasının beklendiği bildirildi.

DEGDER tercih danışmanlığı koordinatörü Fatih Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derneğin kurulduğu günden bu yana sosyal, kültürel ve eğitim faaliyetlerinde bulunduğunu, son olarak da öğrencilere yapacakları tercihler konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti verdiklerini belirtti.

Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hizmet içi kurslar düzenlendiğini, LYS ve SBS tercihleriyle ilgili 124 öğretmenin sertifika aldığını ifade eden Turgut, "Evde dinlenmek, tatile çıkmak yerine Ramazan ayı olmasına rağmen öğrencilerimizin doğru tercih yapmalarını sağlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bunu ücret karşılığında değil sevgiyle, coşkuyla yapıyoruz" dedi.

-"Bu yıl tercih sayısı olarak zirve noktasına geldik"

Projenin bir eğitim seferberliği olduğunu ve LYS sınavının ardından öğrencilerin doğru tercih yaparak yerleştirmede başarı sağlamayı hedeflediklerini belirten Turgut, tercih danışmanlığı merkezlerinde 3 bini aşkın öğrencinin tercihini yaptığını, son güne kadar bu sayının 5 binin çıkmasını beklediklerini bildirdi. Bu rakamlara göre, Denizli'de öğrencilerden yüzde 60-70'inin tercihlerini başvuru merkezlerine uğrayıp yaptırmış olacaklarını ifade eden Turgut, "Bu yıl tercih sayısı olarak zirve noktasına geldik. Bu da bizim için gurur vericidir. Gelecek yıllarda bu rakamın daha da artacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül de DEGDER ile ortaklaşa bir proje gerçekleştirdiklerini, projede öğretmenlerin çok önemli bir rol üstlendiklerini bildirdi.

Öğrencinin internetten öğrendiği bilgilerle tercih yapmasının isabetli olmayacağını savunan Akgül "İşin ehline danışmakta fayda var. Çalışmalar başarı ve uygulama grafiğini iyi seviyelerde sürdürüyor. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum" dedi.

Öğrencilerden Hacer Üsen, üniversite bölümünü öğretmenlerin yardımıyla seçtiğini ve bugün tercihini yapacağını belirterek, "Burada bizlere önemli ilgi gösteriyorlar. Tüm arkadaşlarımıza tercih danışmanlığı hizmetinden yararlanmalarını tavsiye ediyorum. Tüm hocalarımızın gönüllü olarak burada oldukları her haliyle belli. İşlerini severek yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA