Başbakan Erdoğan Kastamonu Havaalanı Açılışına Katılacak

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Kastamonu Havaalanının yanı sıra kentte yapımı biten 57 kalem işin açılışı gerçekleştirilecek" dedi.

Bektaş, valilik binasında düzenlediği basın toplantısında, Kastamonu Havaalanının yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla resmi açılışının gerçekleştirileceğini söyledi.

Havaalanı yanında toplu açılış töreni gerçekleştirileceğini ifade eden Bektaş, şöyle konuştu:

"Başbakanımız Erdoğan'ın katılımıyla Kastamonu Havaalanının yanı sıra kentte yapımı biten 57 kalem işin açılışı gerçekleştirilecek. Bu 57 kalem işin maliyeti 319 milyon 128 bin liradır. Açılışı yapılacak yatırımların üç tanesi özel yatırım ve diğerleri kamu yatırımıdır. Özel sektörü fazla açmak istemedik. Belli büyüklüğün üzerinde gelen talepleri kabul ediyorlar. Her talebe de olur demiyorlar. Özel sektör kısmını çok genişletmek de istemedik. Kamu yatırımları içerisinde Kastamonu Üniversitesi, İl Özel idaresi, DHİM, TOKİ, Karayolları, Vakıflar İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İL Sağlık Müdürlüğü, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İller Bankası, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile belediyelerin yatırımları var."

Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in de katılacağını belirten Vali Bektaş, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın törene katılabileceğini kaydetti.

Kastamonu Havaalanında iki hafta önce uçuşların başladığını anımsatan Vali Bektaş, şunları söyledi:

"Haftada 4 sefer İstanbul'a uçuyoruz. Her geçen gün doluluklar artıyor. Her şey yeni olmasına rağmen neredeyse hiçbir aksaklık olmadan havaalanımız işler duruma geldi. Kastamonuluların açılış töreninde bizleri yalnız bırakmamalarını istiyorum. Açılıştan sonra Başbakanımızın ve heyetinin valilik ziyareti olacak. Daha sonra iftar organizasyonumuz var. Gazi Stadyumunda makul talebi karşılayabilecek şekilde bir iftar hazırlığımız var. Umarım Kastamonu'ya yakışan olgunlukta geçer."

Kaynak: AA