Sivrihisar'da "kırgızistan Celalabad" Gecesi

ESKİŞEHİR - Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın düzenlediği "Ramazan Günleri" iftar programı kapsamında, Kırgızistan Celalabad gecesi düzenlendi.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Sivrihisar'ın Şadırvan Meydanı'nda gerçekleştirilen programda, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti maskotu olan Nasreddin Hoca'nın doğduğu yerde olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Türk dilini konuşan aynı değerlere sahip olduğumuz kardeşlerimizle, ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini geliştirmek ve gelecek kuşaklara kalıcı bir eser bırakmak çabası içerisindeyiz. Yunus Emre'nin, Mevlana'nın, Nasreddin Hoca'nın içimizden çıktığı kardeşlik, dostluğun yaşandığı bir ülkede yaşıyoruz. Özellikle günümüzde o önemli insanların verdiği birlik ve beraberlik mesajları önem arz ediyor. Şu an Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında, aynı Konya'nın Mevlana'sı gibi Yunus Emre'yi tüm dünyaya tanıtacağız. Aynı şekilde Nasreddin Hoca'nın da mizahi verdiği bilgi dolu mesajlarını kendi çocuklarımıza ve gençlerimize çok iyi anlatmamız gerekiyor."

Yaklaşık 2 bin 500 kişinin iftarını açtığı etkinliğe, Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Çakırtaş, Sivrihisar Belediye Başkanı Fikri Aslan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yusuf Balcı, Türksoy Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, Şehit Uzman Çavuş Cezmi Kaya'nın ailesi de katıldı.

Programda, tiyatrocu Ahmet Yenilmez'in hazırlayıp sunduğu "gönül sohbetleri" bölümü ve Bursa Karabaş-i Veli Dergahı semazenlerinin sunduğu gösteri beğeniyle izlendi.

İftar programı etkinlikleri, Eskişehir merkez ve ilçelerinde Ramazan ayı boyunca devam edecek.

Kaynak: AA