Ramazan’da Kahvehaneler Sokağa Taştı

Sigara yasağı sonrası müşterisizlikten yakınan kahvecilerin yüzü, Ramazan ayının gelmesiyle güldü.

Kıraathane işletmecileri masalarını kaldırıp yol üzerine koydu. Kıraathaneler bu uygulamayla sokak kahvehanelerini sahura kadar açık tutuyor.

Küre'de Ramazan'ın gelmesiyle birlikte kahvehane işletmecileri masalarını kaldırım ve yol üzerine koyarak müşteri topluyor. Sokak kahvehaneleri sahura kadar hizmet veriyor. Kapalı mekanlarda uygulanan sigara içme yasağı nedeniyle Küre'deki kahvehane işletmecileri Ramazan ayını fırsata çevirdi. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sahur vaktine kadar açık kalan kahvehaneler müşteri çekebilmek için ilginç yollara başvurmaya başladı.

İftar sonrası dükkanlarının içinde bulunan masaları kaldırım ve yollara dizen işletmeciler bu sayede dükkanlarına müşteri çekmeye çalışıyor.

Sigara yasağına uyduklarını ve taviz vermediklerini belirten kahvehane işletmecisi Yaşar Özdemir, "Yasaktan memnunuz, kapalı alanlarda sigara içilmesin. Ama içeride sigara içemediğimiz için mecbur masaları dışarı atıyoruz. Kahveciler zaten yılda bir ay iş yapıyorlar, o da Ramazan ayı" dedi.

Açık havada oyun oynamaktan memnun olan müşteriler ise, "Açık hava olması nedeniyle sigaralarımızı rahat içiyoruz. Havada güzel olunca sahur vaktine kadar burada oyun oynayarak zaman geçiriyoruz. Bunu düşünen işletmecilere teşekkür ederiz" şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA