Korucu ve Muhtarların Özlük Haklarının İyileştirilmesi

BİTLİS - AK Parti Bitlis Milletvelilleri Vahir Kiler ve Vedat Demiröz, korucu ve muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesinden dolayı, ortak basın açıklaması yaptı.

Yıllardır mağduriyet yaşayan korucu ve muhtarların özlük hakları ve maaşlarında iyileştirmeler yapıldı.

Milletvekili Demiröz, yaptığı yazılı açıklamada, muhtar ve korucuların özlük haklarının iyileştirilmesi için Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi arkadaşlarıyla ortak önerge verdiklerini, böylece korucu ve muhtarların yaşadığı mağduriyetin giderildiğini belirtti.

Demiröz, "Geçici köy korucularımız yaklaşık 28 yıldır güvenlikle ilgili her görevde gece gündüz demeden özverili bir mücadele içinde oldular. Çok sayıda şehit verdiler. Verdiğimiz bu önergeyle geçici köy korucuları en düşük emekli aylığı 384 liradan 653 liraya çıkarılıyor. En yüksek geçici köy korucusu emekli aylığı 614 liradan 883 liraya yükseltiliyor" ifadelerini kullandı.

Aynı şekilde muhtarların da mağduriyetini giderdiklerini bildiren Demiröz, düzenlemeyle muhtarların maaşları yükselttiklerini ve primlerinin devlet tarafından ödenmesini sağladıklarını ifade etti.

Milletvekili Kiler ise muhtar ve geçici köy korucularının uzun süredir beklediği güzel haberi yine AK Parti iktidarının verdiğini, halkın yanında olan bir iktidarın halka hizmet için çalıştığını belirtti.

Kiler, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Muhtarlarımız, köy ve mahallelerimizin daha iyi olması ve daha yaşanılabilir hale gelmesi için çalışmakta. Ancak devlet olarak onlara verdiğimiz maaş, gerçektende çok düşüktü. Uzun süredir üzerinde çalıştığımız düzenlemeyi Meclis Genel Kurulunda görüşerek hayata geçirdik. Muhtarların 460 lira olan maaşlarını 875 liraya çıkardık.Yaklaşık olarak yüzde 90'lık bir artış sağlandı."

Kaynak: AA