Ödemiş’te Kırsal Kalkınma Yatırım Destekleri Anlatıldı

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı’nın 2013 yılı tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Ödemiş Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü toplantı salonunda yapıldı.

Ödemiş’te Kırsal Kalkınma Yatırım Destekleri Anlatıldı
İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Teknik Personelleri Ziraat Mühendisi Dr. Fatih Kılıç ve Ziraat Mühendisi Nalan Uygun Ergin’in konuşmacı olduğu toplantıya katılan çiftçilere programın tanıtımı ve başvuru şartları hakkında bilgi verildi.

Ödemiş çiftçilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıya özel sektör ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldıkları gözlendi.

BAŞVURACAK KİŞİ VE KURULUŞLAR
Toplantıda bakanlık tarafından oluşturulan güncel çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmak şartıyla gerçek kişiler ve tüzel kişilikler (kollektif şirket, limited şirket ve anonim şirket şeklinde kurulmuş olan şirketler ile Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler ve bunların üst birlikleri) kuruluş tüzük ve sözleşmelerinde belirtilen çalışma konuları ile ilgili olarak yatırım konularından yararlanmak üzere başvuru yapabilecekleri anlatıldı.

Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının KDV hariç % 50’sine hibe yoluyla destek verileceği bildirildi.

Referans fiyatlar içinde kalmak şartıyla, hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için KDV hariç 50.000,00 TL, tüzel kişiler için KDV hariç 100.000,00 TL’yi geçemeyeceği aktarıldı.
Kaynak: İHA