Delmece Yaylası Tabiat Parkı Oluyor

YALOVA - Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Tayfur Kutlay, Delmece Yaylası'nın tabiat parkına dönüştürülmesi için gelişim planının Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.

Kutlay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Delmece Yaylası'nda yapılacak olan proje hakkında bilgi verdi. Yayla için hazırlanan uygulama imar planlarının hazırlandığını belirten Kutlay, planlamaların bu ay içerisinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığına onay için gönderileceğini dile getirdi.

Yaylada yürütülmesi planlanan proje konusunda da bilgiler aktaran Kutlay, "Yayladaki projelendirmeyle ilgili 1/ binlik ve 1/5 binlik uygulama imar planlarını hazırlıyoruz. Bu ay içerisinde tamamlanıp onay için bakanlığımıza göndereceğiz. Ayrıca jeolojik etüt raporları da hazır" dedi.

Yayla üzerinde kontrollü kullanım alanının olduğunu söyleyen Kutlay, şöyle konuştu:

"Burası iki kısma ayrılmış durumda. 8 hektarı kontrollü kullanım alanı olacak. Burada 20 adet bungalov evler ve otopark yapılması planlanıyor. Aynı zamanda çadır kamp alanı da olacak. Diğer kalan 11 hektarlık alan ise gelişme alanı olacak. Olduğu şekilde kalacak ve öyle kullanılacak. YATUB veya İl Özel İdaresi'nin burasını işletmesi planlanıyor. Para kazandıracak konaklama tesislerinin yanı sıra bisiklet parkurları da olacak. Burada bungalov evler doğanın dokusuna uygun olacak. Delmece Yaylası için yapılan bu çalışmalar, hem yayla turizmine katkı sağlayacak hem de Yalova'daki turizm potansiyelinin arttırılmasına destek olacak."

Kaynak: AA