Maliye Bakanlığından Rize Defterdarlığına Başarı Belgesi

RİZE - Maliye Bakanlığınca, geçen yılın vergilendirme faaliyetleri değerlendirmesi sonucu vergi dairesi başkanlığı bulunan 29 il ve 52 il defterdarlığı içinde cari tahsilat oranı açısından ilk sırada yer alan Rize Defterdarlığına başarı belgesi verildi.

Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene Rize Valisi Nurullah Çakır, Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Şinasi Candan, Rize Defterdarı Nurettin Dirican, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğdu ve davetliler katıldı.

Candan, burada yaptığı konuşmada, Rize Defterdarlığının 2012 yılında vergi tahsilatı çalışmalarındaki başarısını tebrik ederek, Gelir İdaresinin kayıt dışı ekonomi ile mücadele ve mükelleflere kaliteli hizmet sunmanın temel önceliği olduğunu anlattı.

Gelir İdaresinin geçen yıl, önceki yıla göre yüzde 11,7 oranında artış sağladığını ifade eden Candan, 278 milyar 751 milyon lira vergi tahsilatı yapıldığını söyledi.

Candan, bu yılki hedeflerinin 317 milyar 950 milyon lira vergi tahsilat etmek olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu başarılı performansımızda Rize'nin çarpıcı başarısını görmekteyiz. Rize, geçtiğimiz yıl 400 milyon 592 bin lira cari tahsilat yaparak, 52 il defterdarlığı arasında ilk sırayı aldı. Tahsilat tahakkuk oranı ise yüzde 99,97'dir. Bu başarının 2013 yılında da süreceğine inancımız tamdır. Rizeli mükelleflerden bu yıl 456 milyon 527 bin lira vergi tahsilatı bekliyoruz."

Vali Çakır, borcuna sadık olmayı memlekete hizmet kabul eden mükelleflere sahip olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Rize'nin üreten, güçlenen ve güçlendikçe kendi değerlerinin farkına varan il olduğunu belirten Çakır, "Açıklanan oranlar ülke için sadakatin göstergesidir. Bunu bir kez daha gösteren mükelleflerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Candan, daha sonra başarı belgesini Defterdar Dirican'a verdi.

Kaynak: AA