Nurs Köyü, İnanç Turizmine Kazandırılacak

Bitlis - AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünü inanç turizmine kazandıracaklarını söyledi.

Said Nursi'nin Bitlisli olmasından büyük kıvanç duyduğunu ifade eden Kiler, Bediüzzaman'ın doğduğu köy olan Nurs köyüne yapılacak yatırımlar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Bedüzzaman'dan kalan değerlere sahip çıkacaklarını belirten Kiler, şöyle konuştu:

"Bediüzzaman, ilmi, vicdani ve fıtri yönden, döneminin müstesna şahsiyetlerindendir. Öngörüsü yüksek, yüreği Allah ve insan sevgisiyle dolu bir önderdir. Bitlis'in savunmasını yapmış, yaralanmış ve Ruslara esir düşmüş. Ancak acılara göğüs germeyi de bilmiş bir savaşçıdır. Aynı zamanda gönlündeki vatan sevdası ile ömrünün son nefesine kadar vatanına hizmet etmiş büyük bir vatanseverdir. Üstad Bediüzzaman'ın yazdığı eserlerle yaydığı ışık bütün dünyayı aydınlatmaktadır."

Bediüzzaman Said Nursi'nin dünyaya geldiği Nurs köyüne yapılacak yatırımlar hakkında da bilgi veren Kiler, "Bediüzzaman'dan kalan değerlere sahip çıkma adına, üstadın doğduğu ve yaşadığı topraklara vefa duygusu ile hizmet etmekteyiz. Her yıl Nurs'a gelen binlerce ziyaretçinin daha iyi şartlarda ağırlanması için çalışmalara başlamış bulunmaktayız. Nurs köyü için proje çalışmaları yaparak yaklaşık 4 milyon 100 bin liralık ödenek aktarıp layık olan hizmetleri yapıyoruz" dedi.

Nurs köyünü inanç turizmine kazandırmak için gerekli tüm yatırımların yapılacağını anlatan Kiler, "Proje kapsamında, Nurs ve bağlı köylerin yolları, içme suyu ve altyapı çalışmaları yapılacak. Köyde peyzaj çalışmaları ve çevre düzenlemesi yaparak köyü yaşanılabilir hale getiriyoruz. Üstad'ın doğduğu evin restorasyonuyla birlikte, köye gelen misafirlerin ağırlanacağı ve çeşitli programların yapılacağı Bedizüzzaman Said Nursi Kültür Merkezi inşa edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA