Korkut Ata Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) 2012-2013 Akademik Yılı mezuniyet töreni yapıldı.

Korkut Ata Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu
2009 yılında ilk öğrencilerini alan OKÜ İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik ve Fen Edebiyat Fakülteleri öğrencileri bu yıl mezun oldu. Ayrıca OKÜ, Türkiye'deki devlet üniversiteleri içinden Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü'nden de ilk mezunlarını vermiş oldu.
Törende öğrenciler adına bir konuşma yapan Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümü öğrencisi Betül Teymur, "Lisans eğitimimiz boyunca bizi sadece öğretmediniz, bizi aynı zamanda eğittiniz. Evlerimizden ve ailelerimizden uzaktık ancak ikinci ailelerimiz de sizler oldunuz. Lisans süresince değerli bilgi ve tecrübelerinizi bizlerle paylaştınız. Emeğiniz bizde büyüktür" dedi.

Teymur ayrıca, Türkiye'nin ilk Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü mezunu olmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

OKÜ Mezunları ve Mensupları Derneği adına konuşan Dernek Kurucu Başkanı OKÜ İİBF Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fatih Bilal Alodalı ise, “Geçmişine sahip çıkamayanlar, geleceğe asla umutla bakamazlar sözünden yola çıkarak, mezunlarımızın okul bittikten sonra da üniversitemizle olan bağlarını korumayı, güçlendirmeyi ve devam etmesini sağlamak için 15 Ocak 2013 tarihinde faaliyete geçen derneğimiz mezunlarımıza kariyer ve iş desteği sağlamayı, üyelerimizle üniversite arasında nitelikli ve sürekli bir ilişki kurmayı, mezunların mesleki sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı, başarılı ve ihtiyaç içindeki öğrencilerimizin burs almalarını sağlayarak, kaliteli bir eğitim almalarını kendimize amaç olarak belirledik" dedi.

OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca da konuşmasında üniversite ile ilgili bilgiler verdi. OKÜ'nün kısa sürede büyük emeklerle başarı kat ettiğini ifade eden Büyükalaca, "İlk kez fakülte mezunlarımızı uğurladığımız bugün, pek çok ilki de birlikte yaşıyoruz. Bugün hem 2 yıllık meslek yüksek okullarından ve 4 yıllık fakültelerimizden mezun verirken, hem de Fen ve Sosyal Bilimler enstitülerinde eğitimlerini başarı ile tamamlayan yüksek lisans öğrencilerimizi mezun ediyoruz. Osmaniye'mize kazandıracaklarımızın farkındayız. Üniversitemizin kapısı dün olduğu gibi bugün ve yarın da daima halkımıza açıktır. Bu yıl OKÜ'de İlahiyat Fakültesi, Sağlık Yüksek Okulu ve Kadirli Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu da kuruldu. Böylece Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi yerinde saymayan, hem fiziki hem de akademik anlamda sürekli değişim ve gelişim içerisinde olan bir üniversite olduğunu ilan etmektedir" diye konuştu.

Rektör Büyükalaca konuşmasına mezun öğrencileri kutlayarak son verdi.

Törende daha sonra Osmaniye Milletvekili Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal da birer konuşma yaparak, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarılar dilediler. Vali Celalettin Cerrah ise mezun olan tüm öğrencileri kutlayarak, "Osmaniye Korkut Ata Üniversitemiz çok kısa sürede çok güzel aşamalar kaydetti.

2009 yılında göreve başladığımdan bu yana üniversitemiz hızla büyüdü. Bu büyümede Sayın Rektörümüzün ve yardımcılarının büyük payı var. Bu yıl fakültelerimize yeni fakülte daha eklendi ve üniversitemizde beş fakültemiz oldu. Bugün bir mutluluğu daha birlikte yaşıyoruz. 4 yıllık fakültelerimizden ilk mezunlarımızı veriyoruz. Bunun, benim Osmaniye Valiliği yaptığım dönemde gerçekleşiyor olması benim için mutluluk verici" diye konuştu.

Üniversitede fakülteler ile birlikte öğrenci sayısının da gün geçtikçe arttığını belirten Vali Cerrah, şöyle devam etti:
"Bugün üniversitemizde 6 bin 500 civarında öğrencimiz var. Gelecek yıllarda bu sayı daha da artacak. Osmaniye'miz son sürat kabuk değiştirmekte. Bunda Korkut Ata Üniversitemizin çok fazla katkısı var. Mezun öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum. Hayat, zorluklarla dolu olduğu kadar başarılarla da doludur. Şimdiki gençler tüm bu zorlukları yenecek ve başarılı olacak güçteler. Bu üniversitemizden mezun olan gençlerimizden başarı bekliyorum, başarılı olacaklarından eminim" Cerrah, sözlerinin sonunda tüm öğrencilere başarılar dileyerek, öğrencilerin eğitimi ve üniversitenin gelişiminde emeği olan herkese teşekkür etti.

Törende daha sonra mezun öğrencilerden fakülte ve meslek yüksek okulları bölümlerinde ilk üç dereceye girenlere plaket ve ödülleri Vali Celalettin Cerrah, Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal ve Durdu Mehmet Kastal, Belediye Başkan Vekili Fatma Teke, Hayırsever İşadamı Nuri Çomu, Rektör Büyükalaca ve OKÜ Akademik personeli tarafından verildi.

Ardından fakülte ve meslek yüksek okulu birincileri, mezuniyet kütüğüne plaket çaktılar. Tören mezun öğrencilerin kep atması ile son buldu. Mezun olan öğrenciler OKÜ bünyesindeki Grup 3. Öğretim’in konseri eşliğinde bol bol eğlenerek mezuniyetlerini kutladılar.
Kaynak: İHA