Toplum Destekli Polis’ten Öğrencilere Poli Robot Kartı

Manavgat İlçe Emniyet müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nce yürütülmekte olan 'Anne Gözün Arkada Kalmasın' Projesi kapsamında 75. Yıl Cumhuriyet ve Atatürk İlköğretim Okulları'nda iyi davranışlarda bulunan öğrenciler, polis amblemli kalem ve robot şapka (Kanka Şapka) ile ödüllendirildi.

Toplum Destekli Polis’ten Öğrencilere Poli Robot Kartı
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 75.Yıl İlköğretim Okulu ile Atatürk İlköğretim Okulu'nda 1 .ve 2. sınıf öğrencilerinin sosyal davranışlarını ve sosyal toplum olgusu içerisinde farkındalıklarını geliştirerek iyi bireyler olarak yetişmeleri için değerler eğitimi kapsamında öğrencilerin ödüllendirildiği belirtilerek, “Öğrencilere göstermiş oldukları her iyi davranışlarında Poli Robot kartları verildi.

Öğrenciler biriktirdikleri bu kartlarla 15 Poli Robot Kartı karşılığında Polis Amblemli kalem, 30 Poli Robot Kartı karşılığında da Poli Robot Şapka (Kanka Şapka) kazandılar. 75.Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na 500 adet polis amblemli kalem, 150 adet Poli Robot Şapka(Kanka Şapka), Atatürk İlköğretim Okulu'na ise 535 adet Polis Amblemli kalem ile 400 adet Poli Robot Şapka (Kanka Şapka) verildi.

Uygulama 2012-2013 eğitim öğretim yılı sonuna kadar devam edecek” denildi.

Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen projeden olumlu sonuçlar aldıklarını belirten Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Süleyman Şahin, “Öğrencilerimiz olumlu davranışlarından dolayı bu kartları hak ediyorlar. 15 Poli Robot Kartı hak edene polis amblemli bir kalem, 30 Poli Robot Kart hak edene polis şapkası veriliyor. Öğrenciler bu hediyeleri almak için olumlu anlamda bir yarış havasındalar. Öğretmen arkadaşlardan edindiğimiz izlenim, aldığımız bilgiler, bizde bizzat yaşıyoruz. Öğrencilerin davranışları açısından bir birleriyle uyum içerisinde sınıfta ve okul arkadaşları arasında inatlaşmaya dönüşmeden bir yarış havasında çok güzel olumlu sonuçları var. Ve hızlı bir şekilde de bu kartlar sonucunda şapka ve kalem hediyeleri alan öğrenci sayısı hızla artıyor. Sınıfta bir öğrenci aldıktan sonra bunun arkası hızlı bir şekilde geliyor. Bunun tek sebebi de çocuklar arasında ki olumlu gelişmeden kaynaklanıyor. Ama bu projenin çok olumlu sonuçlarını gördük. Temennimiz bu projenin önümüzde ki yılda tekrar devam etmesi. Hatta diğer okullarda da bu projenin uygulanması. Çünkü eğer küçük nesiller çocuklarımız da olumlu sonuçlar elde ettik. Bu topluma yansıyacaktır. Bir dalga misali. Onun için bu projenin olumlu sonuçlarını aldık. Önümüzde ki yılda bunu tekrar edelim. Ben bugün bu proje kapsamında okulumuza gelen Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nde görevli polis arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA