Özel İdare Sekreteri Şimşek, Ticaret Borsası Başkanı Başar'ı Ziyaret Etti

Burdur - Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Şimşek, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar'ı ziyaret ederek, yeni görevinde başarı diledi.

Burdur'daki üreticilerin mağdur olmamaları konusunda çalışma yaptıklarını ifade eden Başar, ilçe ve köylerde tescili yapılacak ürünler için acilen mobil laboratuvara ihtiyaç duyduklarını belirterek, bu konuda girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Uzun zamandır ticaret ile uğraştıkları için borsadaki eksiklikleri bildiklerini vurgulayan Başar, "Şu anda bizzat tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için görev başındayız. Ekibimizle elimizi taşın altına koyduk. O taşı yerinden oynatmamız gerek. İlk etapta, borsada tescil edilen ürünlerin sayısını ve ne kadar üretildiğini bilmemiz gerekiyor. Bunları bildikten sonra tescil edilen ürünlerin sayısını ve limitini artırmamız lazım. Yani önceliğimiz Burdur'da neyin ne kadar üretildiğini tespit etmek" dedi.

Burdur'a yeni büyük bir yem farikasının kurulması gerektiğine değinen Başar, çalışmaları Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile iş birliği içerisinde yapmayı planladıklarını anlattı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şimşek de çözüm önerilerinin yerinde olduğunu belirterek, Başar ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarı diledi.

Kaynak: AA