Kimse Yok Mu Derneği Eskişehir Şubesi Açıldı

Eskişehir - Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Eskişehir'de 41'inci şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Derneğin Zafer Mahallesi, Derman Caddesi'nde gerçekleştirilen açılış törenine katılan TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, "merhamet" kavramının önemine dikkati çekerek, "Bizim medeniyetimiz öyle bir medeniyet ki tarihin hangi sayfasını çevirirseniz çevirin atalarımızın, ecdadımızın hangi çalışmalarına bakarsanız bakın, mutlaka temelinde, özünde merhamet kavramının bir şekilde merkezde olduğunu göreceksiniz" dedi.

Merhamet kavramının insanlığa ulaşma anlamında tutum ve davranışlarla şekillendirildiğinde dünya ve ahirette yapılanların karşılığının alınacağına inandığını kaydeden Poyraz, Somali ziyaretinde yaşadıklarını anlattı.

"Konuşmaktan çok yapmak lazım" diyen Poyraz, şöyle konuştu:

"Bir şekilde merhamet ikliminin bir köşesinde sorumluluk üstlenebilmek lazım. Kimse Yok mu ekibinin önemli bir misyon üstllendiğini düşünüyorum. Eskişehir inanın 41 değil, 11 değil, ilk bir kaç ilden bir tanesi olmaya aday şubelerden olacaktır. Ben buna kalben inanıyorum. Kardeşlerime kolaylıklar diliyorum. İnşallah ihtiyaç da hissettirmez diyorum bir yönüyle böyle dua etmek lazım ama varlıkları bizi gurulandırıyor, bizi sevindiriyor."

AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca da "Kimse Yok Mu" denildiğinde yapılacak faaliyetlerle "bende varım" diyerek, Eskişehir'in ilk 10 şehir arasına gireceğini söyledi.

-"Bu kapı alan el değil, veren el olan Türkiye'nin kapısı"

AK Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ise "Bu kapı alan el değil, veren el olan Türkiye'nin kapısı" ifadesini kullanarak, derneğin Afrika'nın çığlığını, "biz varız" diye duyan bir hizmet içerisinde olduğunu bildirdi.

Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz de yaptığı konuşmada, heyecan ve mutluluk duyduklarını belirterek, "Hizmet için yola çıktık. Bu yolculuk içerisinde 41'inci vagonumuzu da bu şubeyle eklemiş olduk" dedi.

Bütün dünyada nedeni ne olursa olsun birçok sorunla mücadele edildiğini ifade eden Cingöz, "Dünyadaki bu problemlerin temel kaynağına inildiği zaman sorunlar, ne ekonomik, ne ekolojiktir. Bu problerin hepsinin altında yegane tek bir gerekçe vardır o da egolojiktir. Yani insanların sadece 'ben' diyen ve kendi ekseni etrafında oluşturdukları dünyadan başka dünyayı benimsememe gerekçesidir. Öyle bir dünyada da kavgaların, sorunların olması kaçınılmazdır" diye konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri olarak, dünyada sorun olan ve sorun olarak algılanan bir coğrafyanın insanları olmadığını dile getiren Cingöz, şöyle devam etti:

"Biz bütün dünyada sorunları çözebilecek şekilde sorumluluk alan bir ülkeyiz. Kimse Yok Mu Derneği'nin yüz binleri aşmış üyeleri, bütün dünya ülkelerini hedefine koymuş şekilde vazifesini yapmaya çalışıyor. 365 gün 24 saat çalışıyoruz. Şimdi Eskişehir Şubesi'ni de eklemiş olduk. 41 kere maşallah diyoruz."

Derneğin Eskişehir Şube Başkanı Mustafa Emeksiz de hayırseverliği, yardıma muhtaç insanlarla buluşturmak amacıyla şube açtıklarını ifade etti.

Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Salih Gökçek, Gülbahar İlköğretim okulu öğrencilerinin "Önden giden atlılar" ve "Selam" filmini izledikten sonra biri Çat'ta, diğeri Pakistan'da su kuyusu açılması için harçlıklarından biriktirdikleri bağış çekini Genel Başkan Cingöz'e verdi.

Konuşmaların ardından törene katılan Eskişehir Vali Yardımcısı Günhan Yazar, Milletvekilleri Koca ve Can ile Genel Başkan Cingöz, açılış kurdelesini keserek, derneği gezdi.

Öte yandan törene katılan sırasında milletvekilleri de Kimse Yok mu Derneği'nin bağış hattı olan 5777'ye SMS atarak, bağışta bulundu.

Kaynak: AA