Herekol Barış Festivali'nin İptal Edilmesi

Siirt - Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi tarafından 8-9 Haziran tarihlerinde düzenlemeyi planladığı Herekol Barış Festivali'ni provokasyon olabileceği gerekçesiyle ileri bir tarihe erteledi.

Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, makam odasında basın toplantısı düzenledi.

Sadak, 8-9 Haziran tarihlerinde Herekol Barış Festivali düzenlemeyi planladıklarını ifade ederek, "Askeri ve istihbarat raporlarına göre festival sırasından 15 bin kişinin katılacağı beklendiği ve güvenlik gerekçeleri ve provokasyon olacağı iddiasıyla Siirt Valiliği tarafından dün gece alınan bir karar ile festivalin ileri bir tarihe ertelendiği kararının bize iletildi.Kararın bize ulaşır ulaşamaz BDP Siirt İl Başkanı Mehmet Ata İnan ile birlikte Siirt Valisi ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede festivalin Nevruz ruhuyla geçeceğine yönelik teminat vermemize rağmen karar geri alınmadı. Verilen karara saygı duymuyorum ancak belediye olarak karar uygulamak zorundayız" dedi.

Sadak festival hazırlıklarının bu gün itibariyle tamamlandığını ve birçok kentten festivale katılmak için çok sayıda vatandaşın yolla çıktığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA