DSP Genel Başkanı Türker'den ' Gezi Parkı' Açıklaması

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Gezi Parkı olaylarına ilişkin, "Toplumumuz kardeşlik ruhu içinde ve vatan milliyetçiliğini temsil eden, 'Türkiye' kelimesini kapsayan 'Türk milliyetçiliğini' yeniden yaratmayı bu direnişle birlikte kendisine hedef seçmiş bulunmaktadır" dedi.

DSP Genel Başkanı Türker'den ' Gezi Parkı' Açıklaması
DSP Genel Başkanı Masum Türker, 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları dolayısıyla Türkiye'de bulunan öğrencileri kabul etti. Türker, yaptığı konuşmada, "Türkçe dile bu vatana adını vermiştir. Vatanımızın adının Türkiye olması geçtiğimiz yüzyıllarda bu topraklarda yaşayan insanlar Rum'sa Ermeni'yle, Boşnak Arnavut'la Türkçe konuşmuş. Onun için 19. yüzyılda bu bölgenin adı 'Türkiya'dır, bunun manası Türkçe konuşanların diyarıdır" dedi.

Öğrenciler, kabulde Türkçe olarak şarkı söyleyerek şiir okudu.

GEZİ PARKI OLAYLARI
İlk günlerde Gezi Parkı olaylarını medyanın görmemezlikten gelmesi ve bu konudaki haberleri vermemesinin halka baskıyı, özgürlükleri kaybettiğini hatırlattığını belirten Türker, halkın sokaklara döküldüğünü dile getirdi. Bu yapılanmanın şu anda halkı daha da kızdırdığına dikkati çeken Türker, "Medya şu anda 'insanlar daha fazla nasıl politize olabilirler, hangi partiye geçerler' diye geçiyor. Bu hareketi yapan gençlerle konuşuyorum. Şu anda hiçbir politik duruşları yok. Hiçbir partiyle bir ilişkiye girme sorunları yok. Şu anda yaptıkları şeyin adını 'bir özgürleştirme hareketi' diye koymuşlar. Yani bugüne kadar özgür olduğunu hissetmeyen ve suskunluk sarmalına kapılmış olan, 12 Eylül'den bu yana yaşamış gençler ki bunların bazılarının yaşı 40'tır. Hepsi o 90'lı yıllarda doğanlarla birlikte omuz omuza hiçbir taşkınlık yapmadan bu direnişlerini sürdürüyorlar" diye konuştu.

Bu direnişin 'özgürleştirme direnişi' olduğunu söyleyen Türker, "Özellikle Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alıyorum' diyenlere tavır, T.C.'ye kaldırmak isteyenlere karşıdır, alkol yasası sırasından alkol kullananları ötekileştiren ayyaş gibi laflarla farklı insan imajı sürmek isteyenlere karşı duruştur. Bu direniş, 4+4+4 eğitim sistemiyle insanların kültürüne müdahale eden ve şu anda okuma oranının azalmasına neden olan, okumayı daha çok uzaktan eğitime dönüştürenlere direniştir. Bu direniş, Suriye'yi özellikle karıştıran, Suriye'yle bir çatışmaya götürmek isteyen anlayışa karşı bir direniştir" ifadelerini kullandı.

Türker, açıklamasında şunları kaydetti:
"Toplumumuz kardeşlik ruhu içinde ve vatan milliyetçiliğini temsil eden 'Türkiye' kelimesini kapsayan 'Türk milliyetçiliğini' yeniden yaratmayı bu direnişle birlikte kendisine hedef seçmiş bulunmaktadır. Kim çıkarsa çıksın, televizyonlarda kim konuşursa konuşsun hiçbiri doğru konuşmuyor. Bu 3 gün içinde 3 bin kişiyle konuşup kendi düşüncelerini ifade etmek isteyenlere bir sorum var, sizin bu 3 bin kişiyle konuştuğunuzu bağımsız denetimden geçirdiniz mi? Bağımsız olarak denetlensin ki hakikaten bir araştırma yapılmış mı? Başbakan söylediğinin yanlış olduğunu bile bile direniyor."
Kaynak: İHA