Dhkp/c Üyesi Bir Kişinin Yakalanması

Osmaniye - İçişleri Bakanı Muammer Güler, Edirne'de DHKP/C üyesi bir kişinin yakalanmasına ilişkin "Avrupa'da silah ve özellikle bomba eğitimi aldığı, yurdumuza kaçak yollarla girerek muhtemelen kolluk güçlerine veya yabancı temsilciliklere bombalı bir saldırı yapma ihtimali olduğu belli olmuştur" dedi.

Bakan Güler, Taksim Gezi Parkı'daki olaylarla ilgili Adana'da düzenlenen gösteriler sırasında şehit olan Komiser Mustafa Sarı'nın cenaze törenine katılmak için geldiği Osmaniye'de Vali Celalettin Cerrah'ı ziyaret etti.

Bir gazetecinin DHKP/C terör örgütü üyesi Bulut Yayla'nın yakalanmasıyla ilgili sorusunu yanıtlayan Güler, şunları söyledi:

"31 Mayıs günü Edirne'nin Karaağaç ilçesinde 06.00 saatlerinde şüpheli bir şahsın sorgulanması sonucunda araştırma yapıldı. Bu şahsın DHKP/C terör örgütü üyesi Bulut Yayla isimli şahıs olduğu, gençlik yapılanmasında eğitim gördüğü, terör örgütünün üst düzey sorumluları ile irtibat halinde bulunduğu, 2012 yılında DHKP/C terör örgütü ile ilgili yapılan geniş bir operasyon sonucunda firari olarak aranmakta olduğu, Avrupa'da silah ve özellikle bomba eğitimi aldığı, yurdumuza kaçak yollarla girerek muhtemelen kolluk güçlerine veya yabancı temsilciliklere bombalı bir saldırı yapma ihtimali olduğu belli olmuştur. Bu illegal girişleriyle de kendisi daha önceki suçlardan aranmış olması da tahkikat konusu yapılarak 3 Haziran günü de adli mercilerce tutuklanmıştır. Konu budur."

Vali Cerrah, Bakan Güler'e çini işlemeli plaket verdi.

Kaynak: AA