Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni

Gümüşhane Üniversitesi (GÜ) Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet töreni yapıldı.

Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Mezuniyet Töreni
Okul bahçesinde düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Vecihi Aksakal, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Kelkit Kaymakam Vekili Edip Çakıcı, Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran, ilçe kaymakamları, belediye başkanları öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Gümüşhane’nin güzel insanlar yetiştirdiğini belirterek, herkesin yetiştiği beldeyle övündüğünü söyledi.

Öğrencilere nasihatlerde bulunan Vali Mayda, “Büyük illerde özel üniversitelerde yetişen öğrenciler de var. Onlarla iş yarışmasına gireceksiniz. İyi hazırlanırsanız, disiplinli çalışırsanız başarının önünde hiçbir engel yoktur. En iyi meslek ve makama sahip olabilirsiniz. Ancak analitik bir düşünce istenir, orjinallik istenir. Kendinize güvenin ve iddialı olun. Önümüzdeki yıl eğitim kadromuz inşallah 13 bine ulaşacak. Gümüşhane’nin marka şehir olmasını istiyoruz. Eğitimde olacak. Birlikte kurulduğu üniversitelerle kıyaslandığında bir numaradır.” dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün de, bir ülkenin imajının bozulmasının büyük kayıp olduğunu belirterek, “Bu kıymetli öğrencilerimizin hepsi bizlere bakıyor, daha çok çalışmamızı bekliyor. Mezunlarımızı artık Kelkitli olarak görüyoruz. Bir tek şuna inanın, siz herkesten daha zekisiniz. Hiç kimse sizden daha zeki değil.” diye konuştu.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Günaydın ise dünyadaki bütün uğraşıların bireylerin ve toplumların refah ve mutluluğu için olduğunu belirterek, “Bireylerin ve toplumların mutluluğu için en iyi çözüm yolu isi eğitimdir. Eğitim, insanlığın var olduğu günden bugüne kadar insanları meşgul eden en önemli sorun olmuş ve olmaya da devam edecektir. Aynı şekilde ülkeler savaşlar yoluyla ganimet elde etme yerine vatandaşlarını eğitmiş olsalardı bugün çok daha mutlu bir dünyada yaşıyor olacaktık.” ifadelerini kullandı.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ise, Kelkit’in kendisine göre dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğunu belirterek, “Kelkit benim doğup büyüdüğüm, havasını suyunu kokusunu her zaman hayalimde taşıdığım, özlediğim, benim ölçülerime göre dünyanın en güzel yerlerinden birisidir. Gerek Ağalık Yaylasının yanık sesli kızları, gerek Karaçayırın yiğit delikanlıları emsalsiz birer Kelkitlidirler.” dedi.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Aydın, “İlla ben fakülte okuyacağım diye yeniden bir öğrenciliğe soyunmaya kalkmayın. İki yıllık yükseköğrenim ile fakülte öğretin arasında çok büyük fark yoktur. Sizin kendinize güveniniz, başarmanız her şeyden daha önemlidir” ifadelerine yer verdi.

Okul birincisi Sivil Havacılık Ulaştırma İşletmeciliği bölümü öğrencisi Gizem Kazak’ın yaptığı konuşmaların ardından okulu başarıyla tamamlayan 164 öğrenciye diplomaları ve dereceyle bitiren öğrencilere de hediyeleri verildi.

Tören, halk oyunları gösterileri, öğrencilerin diploma yemini ederek keplerini havaya atmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA