Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu Suşehri’nde Toplandı

Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu Suşehri’nde toplandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Senatosu Suşehri’nde Toplandı
Suşehri’ne gelen Cumhuriyet Üniversitesi Rekörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Senato üyeleri D-100 karayolu Aşağısarıca köyü kavşağında Belediye Başkanı Sedat Sel, Suşehri Timur Karabal Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Vehbi Ünal, Sivil Toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti başkanları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla karşılandılar.

Kaymakam Mehmet Demiral, “Üniversitemiz bir bütündür ilçemizin eğitim alanındaki yakaladığı iyi ivmeyi daha yukarılara taşımak için biz ilçe idarecileri ve her kesimden vatandaşımızın desteğiyle Suşehri Sağlık Yüksek Okulumuzun biran önce açılarak ilçemizde bulunan ve bölge hastanesi konumundaki Suşehri Devlet Hastanemiz ve Suşehri Sağlık Meslek Lisemizle okulumuzu bir bütün haline getirip faaliyete geçmesi en büyük temennimizdir” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rekörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ise yaptığı açıklamada, “Suşehri’nin eksikliklerini yerinde görüp paylaşmak için ve Cumhuriyet Üniversitemizin senato toplantısını Suşehri’nde yapmaya karar verdik. İlçemizin eğitime verdiği önemi yakinen takip etmekteyiz. Öğrencilerimiz bu bağlamda tercih sebeplerinin olması için eğitim görecekleri yerin her türlü fiziki ve alt yapısına bakmaktadır. Bu bağlamda Suşehri Sağlık Yüksek Okulunun eksik kalan yönlerini tespit edip öğretim kadrolarını da sağlayıp 2013-2014 eğitim öğretim yılında okulumuzu Suşehri’nde açmayı planlıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Rekörü Prof.Dr. Faruk Kocacık ve beraberindeki Senato üyeleri ilçe idarecileriyle birlikte Suşehri’nde açılacak olan 4 yıllık sağlık yüksek okulunun binasında incelemelerde bulundular. Senato üyeleri daha sonra senato toplantısı için Suşehri Belediyesi Aspasya Parkı Sosyal tesislerine geçtiler.
Kaynak: İHA