Çanakkale’de Türkçe Olimpiyatları 12 Haziranda

Çanakkale’de Türkçe Olimpiyatlarının Çanakkale etkinliği 12 Haziran'da 18 Mart Stadı'nda yapılacak.

Çanakkale’de Türkçe Olimpiyatları 12 Haziranda
Organizasyona 21 ülkeden 70 öğrenci katılacak.
Bu yıl 11'incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın bir etkinliği de ilk defa Çanakkale'de düzenlenecek. 12 Haziran'da 18 Mart Stadyumu'nda düzenlenecek Organizasyona 21 ülkeden 70 öğrenci ve çok sayıda misafirin katılması bekleniyor. Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Truva Oteli'nde Türkçe Olimpiyatlarının Çanakkale etkinliğiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Vali Çınar, böyle büyük bir festivalin Çanakkale için önemli olduğunu belirterek, kente renk katacağını söyledi.

Çınar, "Bu büyük bir organizasyon. Profesyonelleşmiş bir organizasyon. Böyle bir organizasyon şehrimiz için kültür ve sanat anlamında, büyük bir şölen geniş katılım sağlanabileceği, buna imkan veren etkili bir şölen. Bu ilimiz için güzel bir renk olacak. Tabi bu organizasyonların arka planında da büyük kahramanlar var. Dil, güzel Türkçemiz, milli kültürümüzün en temel öğesidir. Dünyanın dört bir yanında hayatların riskli olduğu birçok ülkede okullar açmak suretiyle güzel Türkçemizi oradaki insanlara öğreten ve sadece Türkçe'yi öğretmekle kalmayan o sanatsal yönü ağır olan belli bir süre, estetik, emek gerektiren bu organizasyondaki arka planda, orada kültür elçilerimiz olarak giden arkadaşlar bu programı bize hazırlayıp önümüze getirip halkımızın bizim görmemizi sağlıyorlar. İlimiz için güzel bir organizasyon olacak" dedi.

Etkinlik hakkında bilgi veren Çanakkale Girişimci İş Adamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD) Başkanı Hikmet Sezen ise Türkçe Olimpiyatlarının artık dünyaya mal olan bir organizasyon haline geldiğini kaydetti.

Sezen, “Türkçe Olimpiyatları'na 140 ülkeden 2 bin civarında öğrencinin katılıyor. Bu büyük organizasyonun bir ayağını ilk defa Çanakkale'ye yapılacak. İlimizin tanıtımı açısından dünyanın dört bir yanından 140 ülkeden, Türk okullarında öğrenim gören öğrencilerimizin ne kadar Türkiye'yi sevdiklerini ne kadar Türkçeye aşina olduklarını, Türk kültürü ile ne kadar özdeşleştiklerini görmemiz açısından Türkçe Olimpiyatları çok önemli bir organizasyon. Ayrıca dünyanın birçok ülkesine gittiğinizde Türkiye'yi tanımaktan güçlük çekiyorlardı eskiden. Artık çok güzel manzaralarla karşılaşıyoruz” dedi.

Çanakkale etkinliği, 12 Haziran Çarşamba saat 21.00'de 18 Mart Stadyumu'nda yapılacak. 21 ülkeden 70 öğrenci 'Evrensel Barışa Doğru' çağrısı ile Çanakkale'ye gelecek ve ilk etkinliklerini şiir, şarkı, oyunlar, Çanakkalelilerle buluşacaklar.
Kaynak: İHA