11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na Doğru

Edirne - Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, "Tüm dünyada Türkçe'ye verilen ehemmiyete önem veriyoruz" dedi.

Tanrıkulu, bir restoranda düzenlenen 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Edirne'de düzenlenecek etkinliğin tanıtım toplantısında, dilin önemine inandığını söyledi.

Türkler'in bir medeniyet yaratmasında Türkçe'nin zenginliğinin önemli olduğunu belirten Tanrıkulu,"Dil aynı zamanda medeniyetlerin aktarılması için gerekli bir araç. Türkçe'nin tüm dünyada kullanılabiliyor olacağı veya en azından edebiyat, bilim ve sanat dillerinden birisinin olabileceği, yaygınlaşmasıyla ilgili birşey. Tüm dünyada Türkçe'ye verilen ehemmiyete önem veriyoruz" dedi.

Tanrıkulu, Türkçe Olimpiyatları'nın 3'üncü kez Edirne Sarayiçi'nde yapılmasını mutlulukla karşıladıklarını ifade etti.

Balkan İş Dünyası Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mahmut Kurt da Türkçe Olimpiyatları'nın kendi alanında, dünyadaki önemli etkinliklerden biri olduğunu belirtti.

Türkçe Olimpiyatları'nın yabancı ülkelerden gelen çocukların türkü söylemesi, şiir okuması ve folklor gösterileri sunması gibi algılamanın, "resmi eksik görmek" anlamına geleceğini ifade eden Kurt, "Çünkü bu çocuklar aynı zamanda bize Türkçe okumayı, yazmayı ve konuşmayı bildiklerini değil, aynı zamanda Türkçe düşünmeyi de öğrendikerini göstermeye geliyorlar. Bizim gibi konuşuyor, bizim gibi algılıyor ve bizden biri olmak adına ifadeler kullanıyorlar. Bu öğrenciler Türkler'i çok seviyor. O ruhu anlayabilmek için Türkçe Olimpiyatları'na bu gözle bakmak çok daha önemli olacaktır" diye konuştu.

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Edirne etkinliği 4 Haziran Salı günü Tarihi Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılacak.

Kaynak: AA