Çetinsaya, Öğrencilere Çözüm Sürecini Anlattı

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş’a gelen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencilerine çözüm sürecini anlattı.

Çetinsaya, Öğrencilere Çözüm Sürecini Anlattı
YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, MŞÜ öğrencileri ile bir araya gelerek çözüm sürecini anlattı. MŞÜ senato toplantısına başkanlık eden YÖK Başkanı Çetinsaya, toplantının bitmesinin ardından 800 yıllık bir geçmişe sahip olan tarihi Murat Köprüsü’nü gezdi. Gezinin ardından köprüde bulunan Selçuklu Park’ta öğlen yemeğini yiyen Çetinsaya, ardından Muş Alparslan Üniversitesi’nin Muş-Kulp karayolu üzerinde bulunan kampüs alanına geçerek rektörlük konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, YÖK Başkanı ve üyelerini ağırlamaktan Muş ve Muş Alparslan Üniversitesi adına onur duyduklarını söyledi.

Geçmişten buyana üniversite olarak ülkenin bütünlüğü ve huzuru için başlatılan projelere destek verdiklerini açıklayan İnanç, öğrencilere de sürekli olarak bu düşüncelerini anlatmaya çalıştıklarını vurguladı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ise ‘çözüm süreci’ adı verilen süreçte yararlar ve hayırlar görüldüğüne dikkat çekti. Prof. Dr. Çetinsaya, “Ülkemizin bu süreçten büyük hayırlarla çıkacağına inanıyoruz. Başta da üniversitelerimizin bu süreçten en büyük payı alacağını düşünüyoruz. Özelikle yeni kurulan üniversitelerimizin gelişme potansiyeli var fakat yaşadığımız sıkıntılardan dolayı üniversitelerimiz bugüne kadar bu potansiyeli değerlendiremedi” diye konuştu.

Çok önemli bir süreçten geçildiğine vurgu yapan Prof. Dr. Çetinsaya, özellikle üniversitelerin bu sürece olumlu katkı sağlamaları gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Çetinsaya, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin geçmişi ile bugünü arasında tarihsel örnekler vererek, öğrencilere gelinen süreci ve ülkenin durumu hakkında bilgi verdi.
Kaynak: İHA