Yenilenen Duba Plajına Görkemli Açılış

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleştirilen hummalı çalışmaların ardından yepyeni bir görünüm ve modern bir hale kavuşturulan Duba Plajı, önceki gün görkemli bir törenle yeniden hizmete girdi.

Yenilenen Duba Plajına Görkemli Açılış
Ayvalık ile ilçenin dünyaca ünlü turizm merkezi Cunda Adasını birbirine bağlayan Lale Adası ile Gönül yolunun kesiştiği noktada bulunan mavi bayraklı Duba Plajının yeni konseptiyle ilçe halkı ve ziyaretçilerin hizmetine sunulduğu açılışa; Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in yanı sıra; CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, CHP Balıkesir Merkezi İlçe Başkanı Yaşar Evci, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Rahmi Gençer, ATO yöneticileri, Balıkesir İl Genel Meclis Üyeleri, İl yöneticileri, CHP Ayvalık İlçe Başkanı Cihan Şişman, Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyeleri, CHP Ayvalık İlçe yöneticileri, ilçede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, plajın yeni yüzüne kavuşmasına destek veren Ayvalıklı iş adamları ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Önceki gün saat 15.00’de başlayan gerçekleşen açılış töreninde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Kültürel Turizmi hedefleyen Ayvalık’ta, sürdürdükleri alt yapı çalışmalarının yanı sıra yepyeni tesisleri belediye bünyesine kavuştururken, mevcut tesisleri de ilçeye yakışır modern ve çağdaş donanıma kavuşturmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Ayvalık’ın turizm pastasından hak ettiği payı alabilmek çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Başkan Türközen, “Yenilenen Duba Plajımız Ayvalık halkımıza armağan olsun” diye konuştu.

Ayvalık belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, ilçenin en eski ve halkın yoğun ilgi gösterdiği Duba Plajının yenilenmesinde emeği geçen başta belediye bünyesindeki İşletme ve İştirakler Müdürlüğü çalışanları olmak üzere katkı verenlere teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Türközen’in ardından konuşan CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk ise; CHP’li belediyelerin iktidarın engellemelerine rağmen en zor koşullarda belde ve ilçelerinde dev hizmetleri getirdiklerini belirterek, “Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Duba Plajının açılışı gibi ülkemizin dört bir yanındaki CHP’li belediyeler, çağdaş ve modern anlayışla sürdürdükleri çalışmalarla yörelerini yepyeni tesislerle kavuşturmakta ve en iyi hizmeti halkın ayağına getirmektedir” diye konuştu.

Mavuk yaptığı konuşmada, ‘CHP’li belediyelerin önceliğinin halka hizmet’ anlayışıyla hedeflerinin 2014 yerel seçimlerinde Balıkesir’de 17 ilçe ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni CHP bünyesine kazandırabilmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen’in yanı sıra açılışta hazır bulunanlar plajın açılış kurdelesini birlikte kesti. Yıllardır titiz ve güzleryüzlü anlayışıyla Ayvalık halkına hizmet veren 2007 yılından bu yana mavi bayrak sahibi olan Duba Plajının açılışında, Türkiye Mercedes Grubu üyeleri Dj Mete ve güzelliğiyle göz dolduran Dj Gizem birbirinden güzel müzikleriyle açılışa renk kattı. Açılışa yoğun ilgi gösteren konuklarla vatandaşlara Ayvalık Belediyesi tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

HALK MEMNUN
Öte yandan, Ayvalık Belediyesi, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü’nün yoğun çalışmalarıyla yepyeni bir vizyonla ilçe halkıyla buluşturulan Duba Plajı’nın yeni yüzüyle hizmete girmesi ise vatandaşlarca memnuniyetle karşılandığı gözlendi. Her gün binlerce Ayvalık halkının yanı sıra yerli ve yabancı turistleri ağırlayacak olan plajda, kaliteli hizmetin oldukça makul fiyatlarla sunulması vatandaşlarca takdirle karşılanırken, plajın bölge genelinde modern görünüm ve farklı hizmet anlayışıyla rakipsiz olarak nitelendirilmesi ise dikkatlerden kaçmadı.
Kaynak: İHA