Samsun Valisi Aksoy'un "kabotaj Bayramı" Mesajı

SAMSUN - Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Yasası'nın, Türk Denizciliğinin bağımsızlığı ve denizciliğin geleceği açısından büyük önemi bulunduğunu belirtti

Vali Aksoy, yayınladığı Kabotaj Bayramı mesajında, 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile 8 bin 484 kilometre kıyı uzunluğunda üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye'de denizciliğin geliştirilmesi ve daha iyi seviyeye taşınmasının hedeflendiğini ifade etti.

Türkiye için denizciliğin önem taşıdığını belirten Aksoy, mesajında şunları kaydetti:

"Denizcilik. İlimiz içinde önemlidir. Sahil Güvenlik Teşkilatımız, Samsun'da Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı olarak konuşlanmış ve Sarp'tan Karasu'ya kadar olan bölgede önemli görevleri yerine getirmektedir. Bulunduğumuz coğrafyadaki en büyük sahil güvenlik gemisi TCSG DOST isimli arama kurtarma gemimiz bir ay önce Samsun'da hizmete başlamıştır. Denizdeki kirliliğin tespit edilmesi ve temizlenmesi konusunda Samsun'da konuşlanmış bir helikopterimiz mevcut olup, kirlilik anında tespit edilebilmektedir. Denizlerimizin korunması ve bizden sonraki kuşaklara sağlıklı, çevre kirliliği açısından bozulmamış şekilde aktarılması hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Ülkemizin denizlerde sahip olduğu bu zengin potansiyeli en iyi şekilde değerlendirerek, dünya denizciliğinde hak ettiğimiz yeri almamız ve kuzeyi tamamen denizle çevrili İlimizde deniz ticaretinin gelişmesi en büyük dileğimizdir. Bu yıl 87'inci yılını kutlayacağımız Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nda tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle, gazilerimizi şükranla anarken, başta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutlar, saygılar sunarım."

Kaynak: AA