Osmaniye'ye Yeni Diyaliz Merkezi

Osmaniye Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan 19 üniteli yeni Diyaliz Merkezi’nin ve yeni yerine taşınan Kanser Erken Teşhis Merkezi’nin (KETEM) açılışı yapıldı.

Osmaniye'ye Yeni Diyaliz Merkezi
İlk olarak devlet hastanesi toplantı salonunda hastane ile ilgili bilgilendirme yapan Hastane Yöneticisi Uzman Dr. Faruk Salıoğlu, Türkiye'de sunulan sağlık hizmetlerinin, her geçen gün son teknoloji kullanımı, altyapı gelişimi, insan gücü kapasitesi ve niteliği anlamında gelişmiş batı ülkelerini aratmayacak şekilde hatta birçok alanda da örnek olacak şekilde gelişmekte olduğunu söyledi

Tıptaki en son teknolojik gelişmeleri kullanarak sağlık hizmeti sunmayı hedeflemekte olduklarını ifade eden Salıoğlu şöyle devam etti: "Bu bağlamda bugün açılışını yapacak olduğumuz diyaliz ünitesi ile 14 olan diyaliz makine sayısını 19'a yükseltiyor ve hastalarımıza yeni yerimizde daha konforlu hizmet vermeyi hedefliyoruz. Ayrıca mevcut olan ameliyathane odalarımıza yapılan revizyon sonrası 2 ameliyat salonu daha ekleyerek, Osmaniye halkına hizmet veriyoruz."
Salıoğlu’nun konuşmasının ardından Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm.Dr. Cem Uraldı da istatiksel olarak bilgiler verdi.

İnsan sağlığının ne kadar önemli olduğunu ancak sağlığımızdan olduktan sonra anlayabildiğimizi ifade eden Vali Celalettin Cerrah ise “Sağlıklıyken hastalığa yakalanmadan önce maalesef vücudumuzun, sağlığımızın kıymetini bilmiyoruz. Arabamızın, evimizin sigortasını yaptırıyoruz ama kendi sağlığımızla ilgili sigortamız olan çeşitli zamanlarda hastaneye gelip bakımımızı tedavimizi veya çekap yaptırmıyoruz. Son zamanlarda çok cüzi rakamlara sağlık sigortaları yapılıyor. Eğer sağlıklı kalacağımıza inanıyorsak ki bu yanlış bir düşünce, insanoğlunun ne zaman başına hastalık geleceği, ne zaman hasta olacağımızı kestirmemiz mümkün değil. Son zamanlarda sağlık çalışanlarımıza bir takım hasta yakınlarının saldırıları oluyor. Hasta yakınları hastasını kaybettiği zaman sanki hata doktordaymış gibi anında bir takım olmaması gereken saldırılar yapıyorlar. Bunlar çok yanlış şeyler. Ben bölge hastanesi gibi çalışan Devlet Hastanemizin bu bölümlerinin Osmaniye'mize hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Celalettin Cerrah ve protokol üyeleri yeni diyaliz merkezinin açılışın yaptı. Vali Cerrah, diyaliz hastalarını ziyaret ederek çiçek verip geçmiş olsun dileklerini iletti. Ülke genelinde 55 bin, Osmaniye'de ise 362 diyaliz hastasının olduğunu ifade eden Vali Cerrah, "Organ bağışında daha duyarlı olunmalıdır. Böbrek nakli bekleyen bu hastalarımıza organ nakli yapılmış olsa, bu cihazlara bağlı kalmaktan kurtulurlar. O nedenle insanlarımızın organ bağışlamaları konusunda bilinçlendirilmesi için bilgilendirmeler yapıp, organ bağışını arttırmamız gerekmektedir" şeklinde konuştu.

Açılış törenine Belediye Başkanı Kadir Kara, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Hüseyin Nail Anlar, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Acar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Cingöz, Halk sağlığı Müdürü Dr. Alper Latif Boz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hastane personeli ile çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: İHA