Nissibi Köprüsü'ndeki İnşaat Çalışmaları

Adıyaman - AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Kahta-Siverek karayolunu birbirine bağlayacak Nissibi Köprüsü çalışmalarını yerinde inceledi.

Aydın, 610 metre uzunluk 24 metre genişliğiyle Türkiye'nin en büyük üçüncü asma köprü olacak köprü inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Uzun süredir hayal olan köprünün kısa sürede gerçeğe dönüşeceğini belirten Aydın, AK Parti'nin halkın hizmetkarı olarak çalışarak icraatlarıyla halkın gönlünde yer edindiğini vurguladı.

Köprünün tamamlanmasıyla kentin "çıkmaz sokak" olmaktan çıkacağını ve ekonomik açıdan çağ atlayacağını ifade eden Aydın, "Köprü, Türkiye'de ilk defa uygulanan yeni bir sistemle yapılıyor. Üçüncü boğaz köprüsü de bu sistemin bir devamı olacak. Çalışmalara çok seri şekilde devam etmektedir. Şu anda yapımı devam eden kulenin uzunluğu 106 metre olacak.Yapım ihalesini alan firmaya buradan teşekkür ediyorum.Çok hızlı ve kaliteli bir çalışmaya şahit oluyoruz.Köprünün bitimi ile Kahta hak ettiği yere gelecektir" diye konuştu.

Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ise yolun medeniyet olduğunu vurgulayarak, köprü bittikten sonra hem medeniyetin hem de ticaretin gelişeceğini ifade etti.

Milletvekili Mehmet Erdoğan da Nissibi Köprüsü'nün Adıyaman'ın ekonomisine önemli katkı sağlayacağını, ulaşımın rahatlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA