Kuşadası'ndaki Gezi Parkı Protestosu

Aydın - Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara destek veren gruba polisin müdahalesinde biraz ölçünün kaçtığını belirtti.

Ayhan, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Haziran gecesi yaşananlar ile ilgili Mobese kayıtlarının incelendiğini, birkaç polis memurunun olayın psikolojik etkisinden zor kullanma işlemini yaparken biraz ölçüyü kaçırdığını dile getirdi.

Ayhan, açıklamada şu görüşlere yer verdi:

"Gerek emniyet müdürlüğümüzün Mobese kayıtları ve gerekse bazı kitle iletişim araçlarından alınan ve bizzat tarafımdan izlenen görüntülerde, birkaç polis memuru arkadaşımızın muhtemelen olayın psikolojik etkisinden, zor kullanma işlemini yaparken az da olsa ölçüyü kaçırdıkları görülmüş ve kendileri uyarılmıştır. Bu tatsız durumun yaşanmasından dolayı güvenlik biriminin amiri olarak üzüntülerimi bildiririm. Durum böyle iken bazı sosyal sitelerde Kuşadası polisimize haksız suçlamalarda bulunulmuştur. Polisimizin sosyal medyada yapılan yorumlardaki gibi 'ceberrut' olmadığı 01 Haziran 2013 Cumartesi günü Atatürk Meydanı'nda, CHP ilçe başkanlığının düzenlediği basın açıklaması sırasında ve sonrasında görülmüştür."

Bu arada Kuşadası'nda TRT Müzik Tarafından düzenlenecek "Ege Türkülerinin Şöleni Efenin Türküsü" etkinliği iptal edildi.

Kaynak: AA