Ankara Kalkınma Ajansı'ndan 69 Yeni Projeye Destek

'Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teklif Çağrısı Programı' başvuru sonuçları açıklandı.

Ankara Kalkınma Ajansı'ndan 69 Yeni Projeye Destek
Buna göre, 4 farklı başlıkta toplam 69 proje ajanstan mali destek almaya hak kazandı.
'Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Teklif Çağrısı Programı' başvuru sonuçları açıklandı. Çevreye Duyarlı Yenilikçi Uygulamalar, Kırsal Kalkınma, Turizm ve Sosyal Kalkınma olmak üzere 4 farklı başlıkta açılan mali destek programında toplam 69 proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. 26 Kasım 2012 tarihinde duyurusu yapılan programa son proje başvuruları Şubat 2013'de kabul edildi. Yapılan ön idari kontrol ve ardından bağımsız değerlendirme sürecini takiben, Ajans Yönetim Kurulu onayı ile toplamda 363 proje başvurusunun 69'u mali destek almaya hak kazandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı, öncelikle 2012 Yılı Mali Destek Programı'na başvuru yapan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Başarılı bulunan proje sahiplerini de tebrik eden Balcı, bundan sonraki proje uygulama sürecinde de başarılar diledi.

Ankara Kalkınma Ajansı'nın 2012 Yılı Mali Destek Programı'na yoğun ilginin olduğuna dikkati çeken Balcı, açıklamasında şunları kaydetti:
"Proje hazırlama süreçlerine yönelik eğitimlerimize de büyük bir ilgi gösterilmiştir. Başarılı olan projelerin öncelikle Ankara'ya sonra da tüm ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ankara Kalkınma Ajansı'nın kuruluşundan itibaren 3 yıldır uygulamakta olduğu Doğrudan Faaliyet Destek Programları, Teknik Destek Programları ve Mali Destek Programları kapsamında bin 50 proje başvurusu alınmış ve bunlardan 302'si için toplam 70 Milyon TL'lik bir kaynak Ankara'da kalkınma amaçlı olarak kullanılmış olacak."
Başarılı proje sahiplerinin düzenlenecek toplantılarla detaylı olarak bilgilendirileceğini belirten Balcı, sonrasında destek sözleşmesi imzalanması ve detaylı bilgilendirme için her kurumun ajansa davet edileceğini bildirdi

Ankara Kalkınma Ajansı 2012 Yılı Mali Destek Programı sonuçlarına ilişkin ayrıntılı bilgilere Ajansın internet sitesi olan www.ankaraka.org.tr adresinden ulaşılabiliyor

Kaynak: İHA