Ak Parti Siyasi Hukuki İşler Başkanlığı Toplantısı

İzmir - Eski Milli Savunma Bakanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Türkiye'nin çok hassas bir bölgede istikrar adası gibi durduğunu, bunu kaybetmemek için önceden tedbir alınması gerektiğini söyledi.

Vecdi Gönül, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanlığı tarafından Balçova Kaya Termal Otel'de düzenlenen 10. Bölge Toplantısı'nda "Dışa Bağımlılıktan Kurtuluş Yolunda Savunma Sanayi" başlıklı sunum yaptı.

Dünyada 20 kadar çatışma bölgesi olduğunu, bu bölgelerden bazılarının da Türkiye'nin çevresinde bulunduğunu anlatan Gönül, "Bizim devlet olarak, hükümet olarak kimsenin toprağında gözümüz yok. Kafkaslar'da Çeçenler'in hali belli. Gürcistan'ın iki bölgesi işgal altında, İsrail Filistin çatışmasını anlatmaya gerek yok. Çok hassas bir bölgede Türkiye istikrar adası gibi pırıl pırıl duruyor. Bunu kaybetmememiz için önceden tedbirimizi almamız lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin önceki hükümetler döneminde de teçhizat alımı için para sarf ettiğini söyleyen Gönül, "Onlar hazır alırlardı, biz 'Kendimiz yapacağız' diyoruz. Paramız dışarı gitmesin" dedi.

Dünyada şerefli yaşamak için güçlü olmak gerektiğini dile getiren Vecdi Gönül, güçlü olmanın yolunun da güçlü silahlı kuvvetlerden geçtiğini belirtti.

Gönül, Türkiye'de tasarlanan, hazırlanan, üretilen tank, mayına karşı araç, deniz, hava ve uzay araçları hakkında bilgi verdi.

-"Ders çıkarmak boynumuzun borcudur"

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı ve Amasya Milletvekili Naci Bostancı da "Demokratikleşme ve Çözüm Süreci" başlıklı sunum yaptı.

Bostancı, konuşmasında, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin olarak, sandıkta AK Parti'yi yenemeyenlerin son zamanlarda Türk Baharı'ndan söz ettiğini ifade etti.

Naci Bostancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türk Baharı 2002'de sandıkta oldu, 3-5 kişinin tweetiyle, slogan atmakla olmaz, aynı eşkiyalıkla yüzleşir. 3-5 maceracı olabilir ama sandıkta yenilen, aynı oyunun bir parçası olursa bu utanç vericidir. Gücün yetiyorsa sandıkta milletin gönlünü kazanırsın yine iktidar olursun. 3-5 maceracıya sözüm yok ama müesses yapılar var, böyle bir caydırıcılıktan nema çıkarmaya çalışmaları utanç vericidir. 2015'te yine seçim var, yine yenileceksiniz. Kırılan her camın, her bira şişesinin Anadolu'da nasıl bir çığlık olacağını görecekler. Bu ahlaksızlığa karşı milletin cevabı muhakkak olacaktır."

AK Parti'nin de özeleştiri yapması gerektiğine işaret eden Bostancı, şunları kaydetti:

"Biz bu krizi iyi yönetemedik. Birileri provokasyon, ajitasyon peşinde koşabilir ancak böyle olaylar doğuyorsa demek ki Türkiye'de bizim nüfuz etmemiz gereken, iletişim kurmamız gereken ama ulaşamadığımız insanlar var. Bu bizim suçumuz. Güçlü iktidarlar kendisine oy vermeyen insanları da kucaklamasını bilenlerdir. Buradan gerekli dersi çıkarmak bizim boynumuzun borcudur."

Gezi Parkı'nda kara propaganda yapıldığını söyleyen Naci Bostancı, yalancılara aracılık yapan sosyal paylaşım sitelerine ilişkin hukuki tedbir alınması gerektiğine de sözlerine ekledi.

Öte yandan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir programını iptal ederek toplantıya katılmadı.

Kaynak: AA