İzmir Kalkınma Çalıştayında Gelecek 10 Yıl Planlanacak

İZMİR - İzmir Kalkınma Ajansı koordinasyonunda yürütülen "2014-2023 İzmir Bölge Planı" hazırlıkları kapsamında İzmirli 250 kurum temsilcisinin 3 Temmuzda bir araya geleceği bilirildi.

İZKA'dan yapılan yazılı açıklamada, hazırlık çalışmaları devam eden İzmir Bölge Planı hazırlıkları kapsamında yürütülen "İzmir Mevcut Durum Analizi" taslağının İzmirli kurum ve kuruluşların işbirliği ve katkıları ile tamamlandığı belirtildi.

İzmir'in 30 ilçesinde gerçekleştirilen çalıştaylarda, yerel aktörlerle ilçelerin analiz sonuçları değerlendirilerek somut proje önerilerinin alındığı belirtilen açıklamada, "12 Mayıs tarihinde 500 vatandaşın katılımı ile vatandaş toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantı kapsamında kalkınma ajansları tarafından bölge planlama sürecinde ilk defa uygulanan bir katılımcı mekanizma ile kurumsal temsiliyeti olmayan vatandaşın, kente dair prjeler hakkında öneri ve görüşleri soruldu. Çok sayıda kurum, kuruluş ve üniversitenin aktif katkısının alındığı planlama sürecinde yapılan istatistik ve saha analiz çalışmaları, odak grup toplantıları ve sektörel-tematik çalıştaylarda yaklaşık 2 bin kişinin görüş, öneri ve değerlendirmeleriyle 'Taslak Kalkınma Çerçevesi' oluşturuldu" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüder Can'ın, İzmir Bölge Planı çalışmalarıyla İzmir'in temel politika öncelikleri ve stratejilerinin belirlenmesinin hedeflendiğini belirtti.

Can "İzmir kalkınma çalıştayında gelecek 10 yıl planlanıyor. İzmir için güncel veri ve analizler sunan Mevcut Durum Analizi taslağı hazırlandı. Planlama sürecinin ilk aşaması olan, İzmir'in mevcut durumun belirlenmesi aşamasında, İzmir üniversiteleri bünyesinde çok sayıda analiz ve çalışma grubu oluşturuldu ve planlama gündemine üniversitelerimizin üst düzeyde akademik katkısı alındı" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA