Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Çamoba'da İncelemelerde Bulundu

TRABZON - Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çamoba'da incelemelerde bulundu.

Gümrükçüoğlu, beraberindeki Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak, Karadeniz Teknik Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Acar, Yrd. Doç. Dr. Emrah Yalçınalp, KTÜ Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Tavşan, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü peyzaj mimarı İnci Güven, Belediye Etüd Proje Müdürü Nalan Aydın ile Çamoba'da inceleme yaparak, bu alanda kurulacak botanik parkının Trabzon'un marka değerini artıracağını söyledi.

Söz konusu alanın botanik parkı yapılması için proje çalışmalarının sürdüğünü belirten Gümrükçüoğlu, "Trabzon'a çok güzel doğa ve botanik parkı kazandıracağız. Daha önce askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin belediyeye tahsis edilmesinden sonra proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle birlikte konusunda uzman hocalarımızla yerinde bir değerlendirme yaptık. Bugüne kadar yapılan çalışmaların saha daizlenmesini yaptık. Burada ağaçların bile ölçümleri yapıldı" dedi.

Gümrükçüoğlu, botanik parkı projesinin Trabzon'a, bölgeye, ülkeye hatta dünyaya hizmet vereceğini ifade ederek, "Proje Trabzon'un marka değerini, yaşanılabilirlik düzeyini artıracak, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacaktır. Aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin uğrak ve ziyaret alanı olacak. Bu tahsis için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza ve milletvekillerimiz ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Acar ise Çamoba'da yapılacak botanik parkının büyük bir adım olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Çamoba botanik parkının olabilirliği ile ilgili araştırmalarımızı yaptık. Buradaki doğal değerleri koruyarak, yöreye özgü botanik bahçesi nasıl tasarlayabiliriz, aynı zamanda turizme nasıl hizmet edebiliriz hakkında araştırmalarımızı devam ettiriyoruz. Devam eden proje çalışmaları ve yapılan toplantılarda dile getirilen konuları yerinde görmek için yerinde incelemelerde bulunduk."

Yrd. Doç. Dr. Tavşan, Çamoba alanının Trabzon için önemli bir nokta olduğuna dikkati çekerek, "Çok değerli vizyon bir proje. Biz de elimizden gelen gayreti vermekten son derece mutluyuz. Onun için de gerekli araştırmaları derinlemesine yapıyoruz. Hatta bunun içinde gerekli yerleri inceleyerek, bilgi topluyoruz" dedi.

Kaynak: AA