Safranbolu Üniversitelerinde Gözdesi

Bülent Ecevit Üniversitesi’nde düzenlenen Türkiye Biyoloji Kongresi kapsamında 250’ye yakın üniversite öğrencisi Safranbolu’ya geldi.

Safranbolu Üniversitelerinde Gözdesi
Türkiye’nin 32 Farklı üniversitesinden Biyoloji Bölümü Öğrencileri Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Ev Sahipliğinde 20.’si düzenlenen Türkiye Biyoloji Kongresi etkinlikleri kapsamında 250’ye yakın üniversite öğrencisi Safranbolu’ya geldi. Safranbolu’nun tarihi mekanlarını ziyaret eden ve hayranlıklarını gizleyemeyen üniversite öğrencileri, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un konuğu oldular ve SAKEM’de hazırlanan öğle yemeğini birlikte yediler. Aslanlar SAKEM bahçesinde gerçekleşen öğle yemeğinin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer adına Başkan Aksoy’a teşekkür plaketi veren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Büyükgüzel, “Türkiye Biyoloji Kongresi sonrası yaptığımız etkinlikler kapsamında bu şirin ve tarihi güzellikleri ile ünlü ilçemizi ziyaret etmek istedik. Sağ olsun başkanımız her zaman olduğu gibi bize kucak açarak gereken ilgiyi gösterdi. Bizlerde öğrencilerimizle birlikte Dünya Miras Şehrimiz Safranbolu’yu gezme fırsatı bulduk. Bizler Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi olarak gerek Safranbolu halkına sıcak ilgilerinden dolayı gerekse Sayın Başkanımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Safranbolu artık bizim ikinci memleketimiz oldu” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, 20.’si düzenlenen Türkiye Biyoloji Kongresinin hemen ardında düzenlenen etkinlikler kapsamında Safranbolu’nun ziyaret ediliyor olmasını memnuniyetle karşıladıklarını, bu tür ziyaretler ile Safranbolu’nun tanıtımının daha da geniş çevrelere yayılacağını kaydetti.

Öğrencilerin Safranbolu ile ilgili güzel anılarını mutlaka sosyal medya yolu ile paylaşacaklarını bunun da günümüzde çok büyük etki alanı olan sosyal medya yolu ile yapılacağını dile getiren Başkan Aksoy, “Bugün ülkemizin pek çok şehrinden üniversitesinden pek çok hocamızı ve biyoloji bölümü öğrencilerini konuk ediyoruz. SAKEM tarafından hazırlanan yemekleri konuklarımızla paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Başkan Aksoy son olarak, Rektör Özer’e plaket gönderme inceliğinden dolayı de teşekkür etti. Öğrenciler Safranbolu’yu bir süre daha gezdikten sonra akşam saatlerinde Safranbolu’dan ayrıldılar.
Kaynak: İHA