Afganlı Bebeğin Ameliyat Masraflarını D.Ü Hastaneleri Üstlendi

Yaşanan iç savaş nedeniyle Afganistan’dan ayrılıp Siirt’teki yakınlarının yanına yerleşen Afgan Necefi ailesinin 13 aylık bebeği Milad, Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan’ın himayesindeki Üroloji kliniğinde sağlığına kavuştu.

Afganlı Bebeğin Ameliyat Masraflarını D.Ü Hastaneleri Üstlendi
Siirt’te başvurduğu hastanede idrar torbasında-mesanesinde 2 cmlik bir adet taş tespit edilen ve çok küçük olması nedeniyle Siirt’te ameliyatı yapılmayan Milad bebek Dicle Üniversitesi Hastanesi’nde Doç. Dr. Ahmet Ali Sancaktutar tarafından muayenesi edildi. Hiçbir sağlık güvencesi olmayan Necef ailesi için Dicle Üniversitesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan’dan yardım istendi. Başhekim Alan Afgan bebeğin tüm ameliyat masraflarını Dicle Üniversitesi Hastanelerinin üstlendiğini belirterek bebeğin biran önce ameliyat edilmesi talimatını verdi.

Üroloji kliniğine yatışı yapılan Milad bebeğin ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Sancaktutar, bebeğin mesanesindeki taşı Mikroperk yöntemiyle çıkardıklarını belirterek, “Mikroperk yöntemiyle idrar kanalına girmeden ve göbek altından sadece 3 mm’lik bir iğne ile mesaneye girilerek lazer tekniği ile ameliyatı gerçekleştirdik. Bu teknik özellikle erkek çocuklarda büyük bir avantaj sağlıyor. Milad bebeği de bu yöntemle ameliyat ettik. Hiçbir ameliyat izi de yok. Hastamız ameliyat tan bir gün sonra taburcu edildi” dedi.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Dicle Üniversitesi ve hastanelerinde yönetim anlayışı olarak önce insan prensibini benimsediklerini belirterek, “Bu doğrultuda Anadolu insanının misafirperverliğini Afganlı bu aileden de esirgemedik ve seve seve böylesine hayırlı bir işe destek olduk” dedi.

Afganlı bebeğin babası Muhamed Ali Necef ameliyatı yaptıkları için hastane yetkililerine ve doktorlara teşekkür ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA