Turgutlu'da Belediye ve Kaymakamlık İşbirliği Protokolü İmzaladı

MANİSA - Turgutlu'da kaymakamlık ve belediye okulların bakım ve onarımı ile köy yollarına parke taşı döşenmesi konusunda protokol imzaladı.

Turgutlu Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan protokol törenine Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Serhat Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hayrettin Uslu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hayri Erçakır katıldı.

Kaymakam Günlü, devlet ve belediye olarak ortak bir projeye imza attıklarını belirterek, "Hem eğitim yuvalarımızın bakım ve onarımı hem de köy yollarımıza iyileştirme çalışmaları için iş birliği yapacağız. Turgutlu Belediyesi, geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu konularda yine desteğini sağladı. Belediye Başkanı Serhat Orhan'a ve projelerde yer alacak kişilere şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Belediye Başkanı Orhan ise, amacın devletin imkânlarıyla belediyenin imkanlarını birleştirerek halka hizmet olduğunu söyledi.

Orhan, köy yollarına yönelik çalışmalarının bu protokolle sınırlı kalmayacağını belirterek, "Eksik kalan bölgeler de belediyemiz tarafından yapılacaktır. Ayrıca okullarımızın bakım ve onarımı için ayrılan ödenek 220 bin lira, belediyemizin desteği ile bu rakam 350 bin liraya çıkacak" diye konuştu.

Yapılan protokol kapsamında, Turgutlu'daki ilköğretim okullarının bakım ve onarımı, Turgutlu Kaymakamlığı'na İl Özel İdare'den tahsis edilen bütçe ile finanse edilecek. Ayrılan bütçenin dışındaki giderleri Turgutlu Belediyesi finanse edecek. Okulların bakım ve onarım alanında yapılacak çalışmalar Turgutlu Belediyesi tarafından ihale etmek suretiyle yaptırılacak.

Köy yollarına parke taşı döşeme işlemlerinde ise İl Özel İdaresi tarafından 20 bin metrekare parke taşı tahsis edilmiş durumda. Parke taşlarının alımı ve köylere nakliyesi hizmet birliği tarafından yapılacak. Parke taşı döşenecek yolların alt yapı çalışmaları ve parke taşı döşeme işlemleri ise Turgutlu Belediyesi tarafından ihale etmek suretiyle yaptırılacak.

Kaynak: AA