Şehit Pilot Üsteğmen Gümüşsoy'un İsmi, Ailesinin Oturduğu Sokakta Yaşayacak

AKSARAY - 26.06.2013 - Osmaniye'deki Amanos Dağları bölgesinde 13 Mayıs'ta F-16 savaş uçağının düşmesi sonucu şehit olan pilot üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un ismi, Aksaray'da ailesinin oturduğu sokağa verildi.

Aksaray Belediye Meclisi'nin aldığı kararla sokağın ismi değiştirilirken, yeni sokak tabelası düzenlenen törenle şehidin babasının evinin önüne takıldı.

Aksaray Valisi Selami Altınok, törende yaptığı konuşmada, şehitlerin değerini, şehitliğin hangi mertebede olduğunu anlatmaya gerek olmadığını, bunu herkesin bildiğini söyledi.

"Ateş düştüğü yeri yakıyor" diyen Altınok, şunları kaydeti:

"Her ne dersek diyelim annenin babanın kardeşin evladın duymuş olduğu acıyı bizlerin duyabilme şansı imkanı yok. Biz şunu yapacağız. Sahipsiz olmadıklarını, bu memleket için canlarını verdikten sonra unutulmadıklarını, o değerlerini dünya yaşadıkça insanlar yaşadıkça taşıyacaklarının hissiyatı verebilmemiz lazım. Onu verdiğimiz takdirde devlet olarak, insan olarak, toplum olarak, komşu olarak kim olursa olsun görevimizi yapmış olacağız."

Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Palta da Gümüşsoy'un hayırla ve güzellikle anılması için babasının da bulunduğu evin sokağına ismini vermek istediklerini ve belediye meclis toplantısında oy birliğiyle bu kararı aldıklarını ifade etti.

Altınok ve Palta şehit pilot üsteğmen Hamza Gümüşsoy'un adının yazılı olduğu levhayı şehidin ailesinin oturduğu evin önüne taktı.

Törene, Jandarma Komutanı Albay Erdal Eren, Cumhuriyet Başsavcısı Taner Aksakal, Emniyet Müdür Vekili Kemal Güney, İl Müftüsü Bekir Gülce, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak, AK Parti İl Başkanı Fatih Yıldırıcı, şehidin babası Yunus Gümüşsoy ve yakınları katıldı.

Kaynak: AA