Kayserili Gençler, Kampa Gidiyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın, gençlerin serbest zamanlarını çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla kurduğu 'Gençlik Kampları' büyük ilgi görüyor.

Kayserili Gençler, Kampa Gidiyor
Geleceğin Türkiyesi'nin emanet edildiği gençlerin, yaz tatillerinde yeni arkadaşlıklar kurmaları ve boş zamanlarını çeşitli aktivitelerle değerlendirmeleri amacıyla kurulan kamplara bu yıl Kayseri'den giden ilk kafile, yola çıktı. Kamplara katılan gençlerin ulaşım konaklama ve yemek ihtiyaçları, Gençlik ve Spor Bakanlığınca karşılanıyor ve herhangi bir ücret alınmıyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri, Gençlik Kampları'nın 13-16 yaş grupları için "Ücretsiz Deniz Kampları", 17-22 yaş grupları için ise "Ücretsiz Doğa Kampları" adı altında düzenlendiğini bildirdiler.

Kayserili 13-16 yaş grubu gençler, Deniz Kampı için Aydın'ın Kuşadası ilçesi Davutlar mevkisindeki kampa doğru yola çıktılar. Aynı şekilde Kayserili 17-22 yaş grubu gençler ise Kastamonu Kadıdağı Yaylası'ndaki kamp merkezine gittiler. Her iki grup da Kadir Has Stadı karşısındaki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünden otobüsle önce Sivas'a doğru yola çıktılar. Burada diğer illerden gelen arkadaşlarıyla buluşan gençler, deniz kampı için Aydın'a, Doğa Kampı için ise Kastamonu'ya otobüslerle hareket ettiler.

Deniz Kampı için Aydın'a giden gençleri kamp merkezinde, 3'er kişilik bungloow evler ile voleybol, basketbol, tenis, badminton, mini futbol, masa tenisi aktivelerinin yapılabileceği sahalar, anfi tiyatro ve yüzme havuzu bulunuyor. Kamp kapasitesi 150 kişi ve 18 Haziran-14 Eylül 2013 tarihleri arasında 9 dönem kamp düzenlenecek.

Kampta, El sanatları, Tiyatro, Müzik, Halk Oyunları, Deniz Aktiviteleri, Spor Aktiviteleri ve geziler yapılıyor.

Doğu Kampı için Kastamonu'ya doğru yola çıkan 17-22 yaş grubu gençleri kampta, Paintball, Oryantiring, Yüksek İp Aktiviteleri, Ata Binme, Doğa Yürüyüşü, Voleybol, Futbol, Geleneksel Türk Sokak Oyunları, El Sanatları, Halkoyunları, Müzik, Tiyatronun yanı sıra; Kastamonu Şehir Gezisi, Safranbolu Şehir Gezisi, Daday İlçesi At Çiftliği Gezisi, Ilgaz Dağı Çevre Gezisi de yapılacak.

Kampın kapasitesi 360 kişi ve 18 Haziran-14 Eylül 2013 tarihleri arasında 9 dönem kamp düzenlenecek.
Kaynak: İHA