MYP Lideri Yılmaz'dan çarpıcı iddia

Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, SSM tarafından Türk ekonomisine büyük tuzak kurulduğunu iddia etti.

MYP Lideri Yılmaz'dan çarpıcı iddia
Muhafazakar Yükseliş Partisi Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada çarpıcı bir iddiada bulundu.

İşte Yılmaz'ın o açıklamaları:


"Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Savunma Sanayi Müsteşarlığı yönetimi Müsteşar Murad Bayar başta olmak üzere 10 yıldır Türkiye'nin dış Savunma alımlarının karşılığında ticaret dengesini korumaya yönelik özellikle dış ticaret açığımızın önlenmesini amaçlayan Offset (karşı yükümlülüklerin) dış ülkeler tarafından yerine getirilmesine engel oluyor.

Engellemenin amacı SSDF vakfına para aktarılması

Türkiye adına kullandırılmayan her bir ticari gelir işlemi neticesinde dış borcu olan ülkeler kasten cüzi olan bir cezaya düşürülüyor. Ceza miktarı ise yüzde 10 ve bu ceza doğrudan SSDF Savunma Sanayi Destekleme Fonu denilen vakfa aktarılıyor. Alacaklarımız yüzde yüz yüzde 500 oranla tahsil edilebilme imkanı varken kullandırılması ilgili Müsteşar ve ekibi tarafından engelleniyor.

Firmaların Offset kullanması engellenirse bu yolla fona para giriyor

Böylece firmalar sayesinde ülkeye girmesi gereken milyarlarca dolar yerine hem firmaların yurt dışından bu alacakları tahsile etmesi engelleniyor hem de ülke adına büyük miktarda yüzlerce milyar dolara ulaşabilecek gelir yok ediliyor. Çünkü bu alacakların firmalar tarafından tahsil edilmesi durumunda Offset uygulamasına bağlı cezalar ortadan kalkacağı için SSDF Fonuna kaynak aktarımı azalmış olacak bu nedenle Offsetler (Dış Ticari Alacaklar) kullandırılmak yerine fona kaynak amaçlı cezaya sokulma yoluna gidiliyor.

Suç işleniyor


Sayın Bakan 10 yıldır bu kurumu işgal altında tutan bu zihniyeti temizlemek zorundadır. Aksi halde burada kamu adına büyük zararlara yol açılmaktadırlar. Buradan Bakan Bey'e bu kişiler hakkında acil suç duyurusunda bulunuyorum. Bu konu soruşturma konusudur. Bakan Bey bu kişiler hakkında gerekli soruşturmanın açılmasına izin vermelidir. Hiç kimse bir kurumu kendi mülkü gibi himaye edemez. Özellikle burada yüzlerce milyar dolar ülke aleyhine zarar doğuyorsa durum çok daha vahimdir."