İngiliz Turistler Törenle Karşılandı

MUĞLA - Thomson Havayolları, Londra'nın Gatwick Havalimanı'ndan ATM Dalaman Havalimanı'na "Boeing 787 Dreamliner" tipi uçakla ilk seferini gerçekleştirdi.

İngiltere'den gelen 277 yolcunun karşılanması amacıyla havalimanında düzenlenen törene ATM Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç ve havalimanı çalışanları katıldı.

Çalışanlar, turistlere karanfil vererek "hoş geldiniz" dedi.

Güvenç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dalaman'a her yıl İngiltere'den 1 milyonun üzerinde turist geldiğini söyledi.

Thomson Havayolları'nın, Boeing'in "787 Dreamliner" isimli yeni ve modern özelliklere sahip uçağı ile Dalaman'a ilk defa indiğini belirten Güvenç, "Bu, ana pazarımız İngiltere'den bölgemize olan rağbetin yeni bir göstergesi. Bölgemiz, İngilizlerin tatil yaptığı en önemli destinasyonlardan birisi. Bu açıdan bölge olarak İspanya ile yarışıyoruz" dedi.

Güvenç, turizm sezonunun iyi geçtiğini, ilerleyen zamanlarda Dalaman'a gelen turist sayısında daha da artış olacağını ifade etti.

Thomson'ın Dalaman'a gerçekleştirdiği uçuşlarla İngiltere pazarında yüzde 10'luk bir atış olduğuna işaret eden Güvenç, şöyle devam etti:

"Bu artışın devam edeceği bilgisini aldık. Gelecek senelerde artışın ivme kazanarak devam edeceğini düşünüyoruz. Uçak, Londra'nın Gatwick Havalimanı'ndan 277 kişi ile geldi. Yolcu sayısı, uçağın tamamen dolu olduğunu gösteriyor. Bu da iyi bir haber. Gatwick Havalimanı, Londra'nın önemli 2 havalimanından birisidir. Bu anlamda Thomson'ın bölgemize yaptığı ataklar önemli."

İngiltere'nin 22 şehrinden Dalaman'a uçak kalktığını dile getiren Güvenç, Londra, Manchester, Newcastle, Bristol havalimanlarından turist getirildiğini, bu durumun bölgenin tanınırlığı açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

-Boeing 787 Dreamliner

Gövdesi tamamen kompozit malzemeden üretilen "Boeing 787 Dreamliner", uzun mesafe uçuşları gerçekleştirebilen ve havayolu şirketlerine birçok yeni hatta direkt uçuş imkanı sağlayan orta büyüklükteki ilk uçak olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: AA