Savunma Sanayindeki 118 Firmadan 71'i Ankara'da

ANKARA - Başkent, Türkiye savunma sanayi sektöründe yer alan 118 firmadan 71'ine ev sahipliği yapıyor.

Türkiye Genç İşadamları Derneği Ankara Şubesi Başkanı Barış Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, üyelerinin özverili çalışmalarıyla savunma sanayinde yerli katkıyı yüzde 50'lere kadar çıkardıklarını belirtti.

Bunda Ankara sanayisinin yapısını çok iyi bilen Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın çok özel bir yeri bulunduğunu ifade eden Aydın, "Kendisinin yönlendirmeleri, kente verdiği destek ile bugün yurt genelinde 118 olan savunma sanayi ile ilgili firmanın 71'i Ankara'da. Mevcut ASO Başkanımız Nurettin Özdebir de çalışmaları ile bu süreci devam ettiriyor. Bir zamanlar çokça sıkıntısını çektiğimiz savunma sanayinde dışa bağlılığımız artık çok azaldı. İthalatçı ülkeler arasında ilk sıralardayken 11. sıraya kadar düştük" ifadelerini kullandı.

Aselsan, Havelsan, Roketsan gibi önemli savunma sanayi kuruluşlarını sınırları içinde bulundurmasının Ankara'yı öne çıkardığını dile getirene Aydın, savunma sanayine yönelik ihracatın son 3 yılda 800 milyon dolardan 1,5 milyar dolar seviyesine yaklaştığını, bu gelişimde en büyük katkıyı Ankara'nın sağladığını kaydetti.

Sektörde ulaşılan yüzde 50 katkının daha da üstüne çıkmayı hedeflediklerini anlatan Aydın, TÜGİAD'ın 850'den fazla üyesi ve 50 milyar doların üzerinde ticari hacmi bulunduğuna işaret etti.

Kaynak: AA