Mardin'de İşçilerin 25 Yıllık Alacağı Ödendi

MARDİN - Mardin Belediyesinde çalışan 250 işçinin 25 yıldır biriken yaklaşık 27 milyon tutarındaki alacağı ödendi.

Hizmet-İş Sendikası Mardin Şube Başkanı Sabri Öztap, Mardin Belediyesi önünde işçilerle yaptığı basın açıklamasında, belediyede tarihi bir gün yaşandığını söyledi.

İşçilerin 25 yıllık sorununun çözüme kavuşmasından mutlu olduklarını belirten Öztap, "İşçiler, İçişleri Bakanı ve belediye başkanına minettardır. Belediye işçileri için bugün bayram günüdür. 25 yıllık sıkıntı resmen sona erdi" dedi.

Öztap, IMF'ye olan borcun sıfırlanmasının Türkiye için ne kadar büyük bir olaysa, belediye işçilerinin alacaklarının sıfırlanmasının da Mardin için o kadar büyük bir olay olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"21 Haziran'da bankaya verilen ödeme emriyle, belediye işçileri, belediye emeklisi ve diğer kurumlara nakil olan belediye işçilerinin 25 yıldır birikmiş olan yaklaşık 27 milyon lira alacakları tamamen ödendi. Yüzlerce belediye işçisi ve ailesinin 25 yıllık kronik sorununun çözümünde, gösterdiği iyi niyet, samimiyet ve insanüstü çabalarıyla, her zaman emekten yana olan gerçek işçi dostu Mardin Belediye Başkanımız Mehmet Beşir Ayanoğlu'na, işçi alacaklarının ödenmesinde yaptığı destek ve verdiği müsaadeyle Mardin'in gururu İçişleri Bakanımız sayın Muammer Güler'e minnettarız."

Daha sonra işçiler, davul zurna eşliğinde bir süre halay çekti.

İşçi alacaklarının ödenmesi nedeniyle kentin farklı noktalarına İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu'na teşekkür afişleri de asıldı.

Kaynak: AA