İşçilerin 25 Yıllık Alacakları Sıfırlandı

Mardin Belediyesi'nde çalışan işçilerin 25 yıldır biriken yaklaşık 27 milyon tutarındaki alacaklarının tamamı ödendi.

İşçilerin 25 Yıllık Alacakları Sıfırlandı
Belediye işçileri alacaklarının ödenmesini belediye bahçesinde davul zurnayla kutladı.

Belediye çalışanları adına açıklama yapan Hizmet-İş Sendikası Mardin Şubesi Başkanı Sabri Öztap, hem Mardin hem belediye çalışanları için tarihi bir gün yaşandığını ifade ederek, belediye işçilerinin 25 yıllık sorunlarının çözüme kavuşmuş olmasının kelimenin tam anlamıyla bir devrim olduğunu belirtti.

Öztap, "Mardin'de bugün tarihi bir gün yaşanıyor. Bugün belediye işçileri için bir bayram, bir sevinç günüdür. 25 yıllık sıkıntının resmen sona erdiği mutlu ve kutlu bir gündür. İşçilerin alın teri ve emeklerinin karşılığının tam olarak ödendiği bir gündür. IMF'ye olan borcun sıfırlanması Türkiye için ne kadar büyük bir olaysa, belediye işçilerinin alacaklarının sıfırlanması da Mardin için o kadar büyük bir olaydır. 21 Haziran 2013 tarihi itibariyle bankaya verilen ödeme emriyle, belediye işçileri, belediye emeklisi ve diğer kurumlara nakil olan belediye işçilerinin 25 yıldır birikmiş olan, yaklaşık 27 milyon lira olan alacakları tamamen ödenmiştir. Yüzlerce belediye işçisi ve ailesinin 25 yıllık kronik sorunun çözümünde, gösterdiği iyi niyet, samimiyet ve insanüstü çabalarıyla, her zaman emekten yana olan gerçek işçi dostu Mardin Belediye Başkanımız Mehmet Beşir Ayanoğlu'na, işçi alacaklarının ödenmesinde yaptığı destek ve verdiği müsaadeyle Mardin'in gururu İçişleri Bakanımız Sayın Muammer Güler'e minnettarız. Sayın Başkanımıza, İçişleri Bakanımıza sonsuz teşekkürlerimize sunarız. Mardin Belediye Başkanımız Mehmet Beşir Ayanoğlu göreve geldiği günden beri Mardin’e her zaman ilkleri yaşatmış. Hayal gibi görünen, gerçekleşmesi imkansızmış gibi gözüken icraatları gerçeğe dönüştürmüş, seçim beyannamesinde vaat ettiği her şeyi yerine getirmiş sözünü tutmuştur. İşçi alacaklarının tamamının ödenmesi Mardin için kelimenin tam anlamıyla bir devrimdir. Yapılan ödemelerle, yuvaları, neşe, huzur ve saadetle dolan yüzlerce belediye çalışanının sayın başkanımıza ve sayın bakanımıza desteklerini ve minnet duygularını buradan ilan ediyoruz" dedi.

Belediye-İş Sendikası'nın işçi iradesini sürekli olarak yanlış yönlendirdiğini ileri süren Öztap, Belediye İş Sendikası'nın çözüm için atılan adımlara her zaman köstek olduğunu ve belediyedeki varlığını işçi alacaklarının çözümsüzlüğü üzerine kurguladığını iddia etti. Belediye-İş Sendikası'nın, Mardin Belediyesi'nin bankalardaki 5 milyona yakın parasını haczettirdiğini dile getiren Öztap, işçilerin mahkemeye açtığı davalardan vazgeçmelerinin engellendiğini öne sürdü

Yapılan açıklamaların ardından belediye işçileri davul zurna eşliğinde halay çekerek 25 yıllık alacaklarının ödenmesini gönüllerince kutladı.
Kaynak: İHA