Ak Parti'nin Erzurum Mitinginin Ardından

ERZURUM - Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Oğuz, AK Parti'nin Erzurum mitingini değerlendirdi.

Oğuz, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve hükümete destek vermek için alana gidenlere sosyal medya üzerinden yapılan eleştrileri kınadıklarını belirtti.

İnternet üzerinden mitinge katılanlara para dağıtıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Oğuz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Son günlerde sokaklarda çıkarılmak istenen şiddet ve vandalizm karşısında, demokrasinin olmazsa olmazı olan seçilmiş hükümete ve sayın Başbakana yapılan mitingde destek vermek, milli iradeye sahip çıkmak adına Erzurumlular olarak İstasyon Meydanında bir araya geldik. Yine aynı gün milletin iradesini parlamento çatısı altında demokrasi çerçevesinde koruma ve kollama sorumluluğuna haiz bir milletvekili sosyal medyadaki twitter hesabından mitinge katılanlara para dağıtıldığı yönünde kelimeler paylaşmıştır. Bizler dün Erzurum Kongresi'nde olduğu gibi bu günde egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu savunan Erzurumlular olarak bu kişinin ifadelerinin iftira olduğunu sizlerle paylaşıyoruz. Sayın vekilin seçildiği günden beri milletin birliğine kasteden tavır ve söylemlerini de ibretle seyretmekteyiz. Erzurum'a ve Erzurumlulara atılan bu iftiradan dolayı hukuki haklarımızın saklı olduğunu değerli milletimize bildiririz."

Kaynak: AA