Sakin Kentte Rüzgar Sörfü Zamanı

MUĞLA - Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi Gökova Körfezi, hava şartlarının uygun olması nedeniyle her yıl binlerce rüzgar ve uçurtma sörfü tutkununu ağırlıyor.

Almanya, Hollanda, İngiltere, Rusya, Almanya, Yeni Zellanda ve Avrupa ülkelerinden gelen çok sayıda yabancı sporcu, gün boyunca rüzgarla adeta dans ediyor.

Akyaka'daki okullarda eğitim gören yerli ve yabancı yüzlerce sörf tutkunu gün boyunca aynı anda uçurtma ve rüzgar sörfü yaparak izleyicilere görsel şölen sunuyor.

Rüzgar ve uçurtma sörfü eğitmeni Burçak Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akyaka'nın rüzgar ve uçurtma sörfü açısından dünyanın önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirterek, "Akyaka lokal rüzgarıyla ünlü. Dünyanın birçok yerinden buraya eğitmen, öğrenci ve sporcu geliyor. Özellikle Almanya, İngiltere, Hollanda, Rusya ve Avusturya'dan çok sayıda gelen var" dedi.

Merkezlerinin dünyadaki ününün giderek arttığını anlatan Doğan, 2 yıl önce kite sörf merkezleri tarafından dünyanın kite sörf öğrenebilinecek en güvenli merkezinden seçildiğini, böylece Akçapınar plajının dünya çapında bilinir bir yer haline geldiğini ifade etti.

Merkezlerinin tercih edilmesinin en önemli sebebinin Akçapınar sahilinde sürekli esen rüzgar olduğunu vurgulayan Doğan, "Rüzgar sürekli estiği için sporcuların ekipmanlarını değiştirmelerine gerek kalmıyor. Bu nedenle yabancıların tercihi de bu yönde oluyor. Sörfçüler burada sabah suya girdikten sonra küçük aralar vererek güneş batana kadar antrenman yapıyor. Her yıl yaklaşık 15 bin sörfçüyü ağırlıyoruz. Bu rakam her geçen yıl artıyor" diye konuştu.

Uçurtma sörfü yapmak için Almanya'dan gelen Marıo Rodwald ise 12 yıldır rüzgar sörfü yaptığını, şu anda profesyonel olarak yarıştığını söyledi.

Türkiye ve Akyaka'ya ilk defa geldiğine işaret eden Rodwald, şunları söyledi:

"2 haftadır Akyaka'dayım. Hava her zaman rüzgarlı. Antrenmanlarımda bu bana çok büyük bir olanak sağladı. İlk defa gelmiş olmama rağmen hayran kaldım. Ben son 6 yıldır serbest stilde Almanya şampiyonuyum. Geçen yıl da Avrupa şampiyonu oldum. Bu yılki hedefim Avrupa şampiyonluğu unvanımı korumak ve dünya şampiyonasında derece elde edebilmek."

Kaynak: AA