İzka Başkanlığı'na Aday Olan Nezaket Emine Atasoy:

İzmir Kalkınma Kurulu (İZKA) Başkanlığı'nın 25 Haziran Salı günü gerçekleşecek seçimleri öncesinde başkanlığa adaylığını açıklayan Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy, seçilmesi durumunda hazırladığı projeleri tek tek hayata geçirerek, İZKA’nın dünya ile entegrasyonunu sağlayacaklarını söyledi.

İzka Başkanlığı'na Aday Olan Nezaket Emine Atasoy:
Atasoy, İzmir’in kalkınması ve EXPO 2022 adaylığını kazanması için İZKA’nın önemli bir misyon yüklendiğine dikkat çekerek, kadın başkan enerjisinin sürece çok şey katacağına inandığını belirtti.

Adaylığını resmen açıkladıktan sonra kolları sıvayan Nekazet Emine Atasoy, “İzmir modern bir şehirdir ve böylesine önemli bir başkanlık konusunda bir hanımefendinin aday olmasının kente artılar getireceğini düşünüyorum. Uzun yıllardır hem iş dünyasında hem de sivil toplum kuruluşları nezdinde önemli çalışmalarım oldu. Bu çalışma ve deneyimlerimizi kalkınma ajansı başkanlığıyla pekiştirmek istiyorum. Kalkınma kurulundaki üyelerimizle birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağımızı düşünüyorum. İZKA Kalkınma Kurulu Başkanlığı’na adayım. İZKA İzmir için çok önemli. İzmir’in kalkınmasına dönük çok önemli çalışmaları var. Bu çalışmalara öncü olmak, İzmir’de yaşayan ve yıllardır İzmir’in sorunlarını bilen İZKA’yı içine dönük bir yapıdan çıkartıp, dünya ile entegrasyonunu sağlamayı amaçlıyorum” dedi.

Atasoy, seçilmesi durumunda İZKA ve dünya ülkeleri arasındaki ilişkilerin daha fazla arttırılması ve İzmir’in sanayi kenti kimliğinin ön plana çıkarılması için hazırlayacakları projeleri tek tek hayata geçireceklerini kaydetti.

"İZKA İLE DÜNYA ARASINDA KÖPRÜ KURACAĞIM"
Atasoy, “İZKA ve gelişmiş dünya ülkeleri arasında bir köprü kurmayı hedefliyorum. Çünkü İZKA tipik bir devlet dairesi değildir. Sivil toplum kuruluşları (STK) ve özel sektörün kendisini rahatlıkla ifade edeceği bir platform olmalıdır. Bu anlamda önemli bir katkı sağlayacağımı düşünüyorum. Hanımefendi kimliğimle, İzmir gibi modern bir şehirde hanım ağırlığının da olması gerektiğini düşünüyorum. İzmir 9 üniversitesi olan, 18 organize sanayi bölgesi (OSB) olan, üç teknoparkı ile bir sanayi şehridir. Böyle bir şehrin sanayisinin yüksek katma değerli bir sanayiye dönüştürülmesi için çalışmalar yapacağım. Ve en önemlisi İzmir bu süreçte EXPO adayıdır. Böylesine önemli bir süreçte tecrübelerimden de yararlanarak EXPO sürecine önemli bir katkı sağlayacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

Hizmet Gönüllüleri Konfederasyonu Genel Başkanı Nezaket Emine Atasoy’un üzerinde en fazla durduğu bir diğer nokta da, İzmir’in EXPO adaylığı hakkında oldu. Atasoy, “EXPO çalışmaları sürüyor, herkes elinden geleni yapıyor. Bundan sonraki süreç çok önemli. Çok az bir süre kaldı. Kasım ayında BİE delegelerinin oylarıyla bizim de kaderimiz belli olacak. Bu süreç de benim adaylığımın özellikle İzmir’in kazanması noktasında çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ve bu anlamda da ben çok değerli üyelerden oylarını istiyorum. Daha güzel bir İzmir için, güzel yarınlar için adayım” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA