Başkan Özcan Yeniceli Muhtarlardan Destek İstedi

İçel Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, İçel’de gerçekleştirdikleri hizmetlerin aynısı 2014’ten itibaren ilçelerde de hayata geçireceklerini belirterek, Yeniceli muhtarlardan destek istedi.

Başkan Özcan Yeniceli Muhtarlardan Destek İstedi
Başkan Özcan, Tarsus’a bağlı Yenice beldesi ve çevresindeki 58 köy muhtarıyla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda muhtarların sorunlarını dinleyen Özcan, İçel’de gerçekleştirdiği hizmetler hakkında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. İçel’de 15 yıl boyunca birçok önemli projeyi hayata geçirdiklerini kaydeden Özcan, “Yaptığımız altyapı sayesinde son 10 yıldır İçel’de bir tek sel felaketi yaşanmamıştır. Daha geçtiğimiz günlerde komşumuz Adana’nın birçok caddesi, aşırı yağışlar sonucu sular altında kalmıştır. İstanbul, Ankara gibi büyük illerde de aynı sorun yaşanmaktadır. Ancak İçel Büyükşehir Belediyesi, her yıl bütçesinin yarıya yakınını altyapı projelerine ayırmış ve bütün önemli caddelerinin altyapısını dev menfezlerle yenilemiştir” dedi.

Altyapının yanı sıra üst yapıya da önem verdiklerini ifade eden Özcan, Akdeniz Oyunları’nın da etkisiyle birçok yeni cadde açtıklarını dile getirerek, “Yurtdışından gelen sporcular kentimizin güzelliği karşısında hayranlıklarını gizlemiyor ve İçel’i İspanya’nın Valencia kentine benzetiyorlar” ifadesini kullandı.

Denizpark’ın açılışını önümüzdeki yapacakları bilgisini de veren Özcan, “İstediğiniz zaman bir otobüs ayarlayarak sizlere bu projeyi yerinde gezdirmek isterim. İçel’de yaptığımız hizmetlerin belki bir kısmını görmüşsünüzdür ancak o kadar çok hizmet yaptık ki ben bile bazen nerde ne yaptık diye unutuyorum” diye konuştu.

Karaduvar’da atıksu arıtma tesisini kurarak İçel’i tertemiz bir denize kavuşturduklarını vurgulayan Özcan, ayrıca kentin içinde kalan vahşi çöp depolama alanını ıslah ederek yerine sosyal alan yaptıklarını, hemen yan tarafında da modern bir otobüs terminalinin inşaatına başladıklarını anlattı. İçel’in çöplerinin ise ÇİMSA’nın kuzeyinde yaptıkları düzenli katı atık depolama tesisinde depolandığını aktaran Özcan, İçel doğu-batı şeridinde sıkışmış bir kent olduğu için kentin kuzeyine doğru altyapısı tamamlanmış yeni yollar açtıklarını da dile getirdi. Özcan, “Son 5 yıl içinde Kuzey İçel adını verdiğimiz bu bölge, kentin yeni cazibe merkezi olmuş ve birçok lüks konut bu bölgede yerini almıştır. 650 bin kişilik Kuzey İçel sayesinde kent rahat bir nefes almıştır” şeklinde konuştu.

Bu hizmetlerin önemli bir kısmını Yenice’de, Tarsus’ta ve diğer ilçelerde gerçekleştirmemek için hiçbir neden olmadığının altını çizen Başkan Özcan, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu projeleri önceleri İçel merkezde de gerçekleştireceğimize çok kişi inanmıyordu. Ancak onların hayal bile edemedikleri şeyleri biz hayata geçirdik. Aynısı neden Tarsus’ta, Yenice’de ve diğer ilçelerde olmasın? Bunun için bizi tekrar göreve getirmeniz gerekiyor, sizlerden destek bekliyoruz.”
Kaynak: İHA